GRADONAČELNIK BEOGRADA PRISUSTVOVAĆE FORUMU U LJUBLJANI! Predstavnici svih evropskih gradova razmeniće mišljenja
Zoran Radojičić, Foto: Sekretarijat za informisanje

važno

GRADONAČELNIK BEOGRADA PRISUSTVOVAĆE FORUMU U LJUBLJANI! Predstavnici svih evropskih gradova razmeniće mišljenja

Gradonačelnik je dodao da će na ovom forumu biti analizirani načini unapređenja razvoja gradova na polju implementacije pametnih, održivih i inkluzivnih rešenja

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić učestvovaće u Ljubljani na desetom „Ljubljana forumu” pod nazivom „Gradovi budućnosti”, koji će se održati 7. i 8. oktobra u Ljubljanskoj tvrđavi Starog grada.

Grad Ljubljana i GoForSight institut i ove godine organizuju jubilarni, deseti put „Ljubljana forum”. Tema ovogodišnjeg foruma su „Gradovi budućnosti”. Zadovoljstvo mi je što ću kao gradonačelnik Beograda imati tu čast da sa ostalim gradonačelnicima evropskih gradova govorim na okruglom stolu, čija je tema „Idealni grad budućnosti”. To će biti prilika da predstavim Beograd kao jedan od gradova sa najvećim investicionim, privrednim, turističkim, obrazovnim i kulturnim potencijalom u Evropi – istakao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da će na ovom forumu biti analizirani načini unapređenja razvoja gradova na polju implementacije pametnih, održivih i inkluzivnih rešenja.

– Biće analiziran razvoj industrijskih rešenja i finansijskih mehanizama kako bi se pomoglo gradovima da dostignu svoje ciljeve. Akcenat će biti na razmeni koncepata u vezi sa planovima za budućnost evropskih gradova u narednoj deceniji u domenu privrede, ekonomije, urbanizma. Za sve nas protekle dve godine su bile izrazito izazovne. Zato verujem da će ovaj forum biti odlična prilika da ojačamo međunarodnu saradnju evropskih gradova i razmenimo iskustva u pronalaženju najboljih rešenja za njihov budući razvoj – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.