LOŠE VESTI IZ NOVOG SADA: Najmlađi pacijent na respiratoru ima samo 22 GODINE!
Bolnica, Foto: Printscreen/Tanjug/AP/Bernat Armangue

užas

LOŠE VESTI IZ NOVOG SADA: Najmlađi pacijent na respiratoru ima samo 22 GODINE!

Najveći udeo hospitalizovanih pacijenata u Kovid bolnici je nevakcinisan, kažu u ustanovi i apeluju da se vakcinišu svi koji to do sada nisu učinili

Objavljeno: 17:05h

Najmlađa hospitalizovana osoba u Kovid bolnici na Mišeluku u Novom Sadu ima 21 godinu, a najmlađi pacijent u teškom stanju, na respiratoru, ima 22 godine.

Ovu informaciju navode u Kliničkom centru Vojvodine u osvrtu na prethodni vikend.

Najveći udeo hospitalizovanih pacijenata u Kovid bolnici je nevakcinisan, kažu u ustanovi i apeluju da se vakcinišu svi koji to do sada nisu učinili.

"Ukupan broj novoobolelih i hospitalizovanih pacijenata izuzetno opterećuje zdravstveni sistem i Klinički centar Vojvodine, koji i dalje pokušava da, koliko je god to moguće pruži potrebnu zdravstvenu pomoć i pacijentima koji nisu oboleli od Korona virusne infekcije. Trenutno, u Kovid bolnici se leči 512 pacijenata kod koјih јe potvrđeno da su oboleli od virusa kovid19, što je i najveći broj hospitalizovanih pacijenata od početka pandemije", navode u KCV.

Situacija je, zaključuju, složena i kompleksna, uz mogućnost da će broj hospitalizovanih pacijenata u narednom periodu rasti.

Bonus video:

00:22

PREMIJERKA BRNABIĆ O TEMI KOJA ZANIMA CELU SRBIJU: Sve spremno za kovid propusnice, ali još se razmatra da li ćemo ići na to

(Espreso / 021.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.