ESPRESO JE PROVEO DAN SA DUBRAVKOM KRALJ NA SELU! Lepa poslanica ima ZLATNE RUKE, pogledajte kako se SNAŠLA! VIDEO
Dubravka Kralj, Foto: Marko Nikolić

poseta domaćinstvu

ESPRESO JE PROVEO DAN SA DUBRAVKOM KRALJ NA SELU! Lepa poslanica ima ZLATNE RUKE, pogledajte kako se SNAŠLA! VIDEO

Narodna poslanica Dubravka Kralj provela je ceo dan na selu, pogledajte kako se snašla u seoskim poslovima!

Objavljeno: 17:30h

Narodne poslanike imamo priliku da vidimo tokom zasedanja u poslaničkim klupama kako predstavljaju građane.

Česte su predrasude da se oni bave samo politikom, te da se nikada ne bi latili posla koji se praktikuje na selu.

Zbog toga je mlada poslanica SPS-a, Dubravka Kralj odlučila da nas povede u avanturu po mestu nedaleko od svog rodnog grada, Zrenjanina. Išli smo u posetu poljoprivrednom gazdinstvu koje vode njeni drugovi Nemanja Švorcan i Marko Malušić.

Poslanica često naglašava značaj mladih, kako u politici, tako i u drugim poslovima. Ovoga puta odlučila je da proveri kako se mladi snalaze u poljoprivredi, te i da se sama oproba u nekim od poslova.

Prvo smo imali priliku da vidimo veliko krdo krava. Dubravka se odmah oduševila ovim životinjama i bez ikakvog straha im prilazila. Tokom naše posete imali smo sreću da je jednoj od krava pukao vodenjak, ali kako ima potrebu u tim trenucima da ostane sama pustili smo je na miru. Marko i Nemanja planiraju da nastave da se bave ovim poslom i da njihov broj uvećaju.

Posebno nas je iznenadio mladić koji se brine o njima, a njegovo ime je Milan Cvetinov. Od Marka smo saznali da je Milan odrastao pored krava, te da se ne libi nikakvog posla kada su one u pitanju. Milan se sa životinjama snalazi kao Tarzan u džungli, sve mu je lako, a one ga slušaju kao da im je vođa. Inače, nekoliko dana pre naše posete Milan je dobio nadimak Srećko. Kasnije smo saznali da je razlog tog nadimka velika sreća i oduševljenje informacijom da im u goste dolazi baš Dubravka.

1 / 20 Foto: Marko Nikolić

Na pašnjaku smo imali priliku i da vidimo i konja koji je "zadužen" za skupljanje krava. Dubravka je bez problema jahala konja, a čak u jednom trenutku kada se otkačio i pobegao uspela je da ga savlada. Tada smo izgubili svaku sumnju u Dubravkinu sposobnost za rad na selu.

Izrazila je želju da se oproba i u voditeljskom poslu, te je intervjuisala mladog poljoprivrednika Marka. On joj je objasnio šta se sve nalazi u okviru njegovog domaćinstva i zašto je on drugačiji od svojih vršnjaka.

Dubravka i Marko
Dubravka i Markofoto: Marko Nikolić

Nakon što smo proverili kako se snalazi sa kravama i konjima, Dubravka je odlučila da se uhvati u koštac i sa ovcama. Bez straha je uzela jedno jagnje, a tokom boravka sa ovim životinjama se i isprljala, što kaže da je i očekivala, a nismo primetili ni da joj to predstavlja problem.

Markov otac poseduje nekoliko konja od kojih su neki lipicaneri. Pustili su ih kako bismo se divili njihovoj lepoti, a oni su paradirali ispred nas kao da su znali da je naš fotograf pripremljen da uhvati svaki delić njihove veličanstvenosti.

Dubravka sa konjima
Dubravka sa konjimafoto: Marko Nikolić

Za sam kraj dana Dubravka je odabrala da prisustvujemo žetvi. Polja pod kukuruzom su nas oduševila, a kombajn nije mogao da joj promakne, tako da je iskoristila priliku da sam proces rada oseti na svojoj koži. Nakon kombajna ušla je i u traktor kao da je dan tek počeo, a ona orna za rad.

Poslanica u traktoru
Poslanica u traktorufoto: Marko Nikolić

Dubravka Kralj je poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a poverenje joj je ukazao Ivica Dačić, na čemu mu je ona neizmerno zahvalna. Ona je gradsko dete, potiče iz Zrenjanina, a visoko obrazovanje završila je Novom Sadu. Kako je potekla sa asfalta, ovaj vid rekreacije joj je stran, ali boravkom na selu dokazala je da je spremna na svaku vrstu izazova i da gaji ogromno poštovanje prema svojim prijateljima koji su se odlučili za život na selu.

Dubravka sa bakom
Dubravka sa bakomfoto: Marko Nikolić

Na kraju, zar nije najbolje da poslanici osete na svojoj koži sve ono što i njihovi građani? Dubravka je dokazala da na nju možemo da se oslonimo, a ostaje nam da se nadamo kako će se u parlamentu zalagati za podršku mladima.

Sve više njih se vraća na selo i svakoga dana sve više dolazi do izražaja značaj prirode za čovečanstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.