DOKTORKA KISIĆ IMALA JE SNAŽNU PORUKU: Ovo nas se svih tiče
Dr Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen Tanjug

apel

DOKTORKA KISIĆ IMALA JE SNAŽNU PORUKU: Ovo nas se svih tiče

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, Kisić Tepavčević je još jednom apelovala na sve građane koji to nisu do sada učinili da se vakcinišu

Objavljeno:

Kada bi bio obuhvat vakcinacije bio svuda kao što je u ustanovama socijalne zaštite, mi bismo pobedili epidemiju korona virusa, rekla je večeras epidemiolog i ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević.

- Više od 90 odsto korisnika socijalne zaštite je vakcinisano. Treću dozu je primilo oko 50 odsto korisnika. U ovom trenutku oko 302 osobe su zaražene. Mali broj njih je hospitalizovan. Naši stariji su pokazali koliko su vakcine efikasne jer su im spasile život - kazala je ona gostujući u Dnevniku RTS.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, Kisić Tepavčević je još jednom apelovala na sve građane koji to nisu do sada učinili da se vakcinišu.

- Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija. Samo tako možemo da pobedimo ovu epidemiju - podvukla je ministarka.

Skoro 6.500 zaraženih

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 19.752 osoba, od kojih je pozitivno 6.412 dok je, nažalost, 51 osoba preminulo. Na respiratorima je 253 pacijenata.

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas sednicu Kriznog štaba za borbu protiv kovida za sledeću nedelju.

Prema njenim rečima, uvođenje restriktivnih mera dalo bi rezultate, koji bi se kroz neko vreme opet izgubili, pa bi opet trebalo uvoditi restriktivne mere što bi završilo u nebrojeno talasa. Zbog toga je strategija - vakcinacija građana Srbije, odnosno primanje prve i treće doze vakcina, istakla je ona.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.