POTRESNE ISPOVESTI IZ KBC "DRAGIŠE MIŠOVIĆA": Pacijenti skrštenih ruku BESPOMOĆNO traže ODGOVORE
Ilustracija, Foto: Google streetview

kovid režim

POTRESNE ISPOVESTI IZ KBC "DRAGIŠE MIŠOVIĆA": Pacijenti skrštenih ruku BESPOMOĆNO traže ODGOVORE

Zbog korone KBC "Dragiša Mišović" izmeštao pacijente sa malignitetima

Objavljeno:

Pitaju me pacijenti sa rakom "doktore, gde ću ja sada i kod koga", a ja ne znam da im dam odgovor. Neki pitaju i da li da čekaju da naša bolnica izađe iz kovid sistema, a oni nisu za čekanje. Ovako o potpunom prelasku kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" govori Predrag Savić, zamenik direktora ove zdravstvene ustanove koji tamo radi sa pacijentima. Ova bolnica je u sredu i četvrtak izmeštala pacijente da bi od juče potpuno ušli u kovid režim.

- Prava tragedija. Bilo nam je mnogo teško kada smo morali da kažemo pacijentima koji imaju malignitete da moraju da odu u druge bolnice i nađu lekare koji će da ih operišu. Komunicirali smo sa direktorima Zemunske bolnice i Kliničkim jer samo oni mogu da ih prime, odredili gde ko ide, ali je i ranije bio problem sa kapacitetima. U poslednjih 20 dana operisali smo 400 pacijenata, a ubuduće to nećemo moći - rekao je on ponovivši koliko je to bilo emotivno za njih.

- Pacijenti su svesni situacije, sede skrštenih ruku. Plaše se, teško im ovo pada. Vezali su se neki za lekare. Jednog pacijenta sam operisao lično ja, a sutra će neki kolega koji ima samo papire o njemu - rekao je on i dodao da su tri nedelje primali i kovid pacijente, i da je od toga čak 85 odsto njih bilo nevakcinisano.

Podsetimo, ovo je drugi put da je KBC "Dragiša Mišović" u kovid sistemu. Prvi put su 400 dana bili u kovid sistemu, i iz njega su izašli u maju.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.