KONAČNO DOBRE VESTI: Smiruje se JEDNO od najvećih KORONA ŽARIŠTA!
Novi Pazar, Foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK/INDEKS ONLINE

PANDEMIJA

KONAČNO DOBRE VESTI: Smiruje se JEDNO od najvećih KORONA ŽARIŠTA!

Dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru kaže za RTS da je epidemijska situacija u tom gradu znatno bolja nego što je bila pre 14 dana, ali da treba da prođe još neko vreme kako bi se videli rezultati mera

Objavljeno:

Već dve sedmice su prošle od uvođenja mere lokalnog kriznog - zabrane porodičnih veselja u ugostiteljskim oblektima u Novom Pazaru da bi se izbeglo ponavljanje scenarija iz jula prošle godine kada je ovaj grad bio jedno od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji.

Uporedo s tim pokrenuta je i jaka kampanja da se građani vakcinišu.

Dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru kaže za RTS da je epidemijska situacija u tom gradu znatno bolja nego što je bila pre 14 dana, ali da treba da prođe još neko vreme kako bi se videli rezultati mera.

- Smanjenju broja novozaraženih dosta su doprinele i verske zajednice koje su smanjile svoje verske obrede - rekao je doktor Spahić.

Prema njegovim rečima, u toku prošlog meseca dato je više od 3.000 prvih doza vakcina, što i dalje nije dovoljno. Doktor Spahić kaže da zabrinjava mali broj vakcinisanh mladih i dodaje da će biti organizovane tribine kako bi postakli tu akciju.

Od juče srednjoškolci u Novom Pazaru idu u školu po onlajn sistemu kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Bonus video:

KORONA TERA STUDENTE SA NIŠKIH FAKULTETA
02:30

KORONA TERA STUDENTE SA NIŠKIH FAKULTETA

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media