OVAJ GRAD U SRBIJI UVODI 2 NAJNEPOPULARNIJE KORONA MERE: Obrazložili su svoju odluku
Maske, Foto: Youtube printscreen

Nove mere

OVAJ GRAD U SRBIJI UVODI 2 NAJNEPOPULARNIJE KORONA MERE: Obrazložili su svoju odluku

Razlog uvođenja ovih novih ograničenja je pogoršana epidemijska situacija u protekle četiri nedelje i nepovoljne prognoze.

Objavljeno:

Dok svakodnevno beležimo ogromne brojeve novozaraženih korona virusom, Grad Požarevac ima u planu da od 1. oktobra uvede dve najnepopularnije mere. Požarevački gradski štab za vanredne situacije, pored postojećih mera koje je propisala država, planira da uvede još dve mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa – da se zabrani emitovanje žive muzike u periodu od 23 do 06 sati i da se rad svih objekata u kojima se organizuju javna okupljanja ograniči do 21 sat, navodi Tpknews.

Razlog uvođenja ovih novih ograničenja je pogoršana epidemijska situacija u protekle četiri nedelje i nepovoljne prognoze.

Štab za vanredne situacije grada Požarevca doneće i odluku da se na teritoriji Požarevca odlažu sve javne manifestacije i sva druga javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru do poboljšanja epidemiološke situacije, navodi Tpknews.

Takođe, pravna lica i preduzetnici koji organizuju javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru biće obavezani na striktno i dosledno poštovanje mera koje su određene Uredbom grada o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije usled korona virusa, Štab za vanredne situacije Opštine Ljig apelovao je početkom ove nedelje na građane da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i na privatnim posedima, dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje.

- Na sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Ljig razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području opštine Ljig i ista je ocenjena kao nepovoljna zbog čega se apeluje na sve građane naše opštine da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i na privatnim posedima, dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje - navodi se na sajtu Opštine u izveštaju sa sednice Štaba.

Takođe, Štab za vanredne situacije Opštine Ljig poziva sve stanovnike koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, s obzirom na to da se poslednjih dana beleži stalan porast broja zaraženih od korona virusa.

Novi Pazar

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru doneo je prošle nedelje naredbu kojom se zabranjuje organizovanje porodičnih veselja u ugostiteljskim objektima, saopštio je Grad Novi Pazar. Kako se navodi, tu spadaju svadbe, banketi, babine, krštenja, žurke u hotelima, motelima, restoranima, kafićima...

Naredba je stupila na snagu od 13. septembra i biće na snazi dok se epidemiološka situacija u gradu ne poboljša.

Štab je ranije doneo odluku da đaci svih srednjih škola na teritoriji Novog Pazara pređu na onlajn nastavu.

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.