SVI STRAHUJU OD SUDARA OVE 2 BOLESTI: Dr Udovičić o efikasnosti VAKCINE u tom slučaju!
Ivo Udovičić, Foto: Printscreen/Kurir TV

oprezno

SVI STRAHUJU OD SUDARA OVE 2 BOLESTI: Dr Udovičić o efikasnosti VAKCINE u tom slučaju!

Kada je reč o izbegavanju sudara gripa i korone, moraju se poštovati sve protivepidemijske mere, sad smo u situaciji da se primenom mera štitimo i od gripa

Objavljeno:

Da li nam preti sudar korone i gripa sa početkom hladinih jesenjih dana jutros je u programu TV Prva govorio dr Ivo Udovičić, komandant VMC Karaburma.

- Kada je reč o izbegavanju sudara gripa i korone, moraju se poštovati sve protivepidemijske mere, sad smo u situaciji da se primenom mera štitimo i od gripa. Vakcinacija protiv gripa može se istovremeno sprovoditi sa vakcinom za koronu, ranije je bila preporuka da se naprave dve nedelje razlike, sada može istovremeno - naglasio je Udovičić.

On je istakao da je bolnica kojom on rukovodi neprekidno u kovid sistemu, da trenutno imaju 120 pacijenata, a mladi i nevakcinisani pacijenti imaju najteže kliničke slike.

- Bolnica Karaburma je neprekidno u kovid sistemu, ovde je prošlo preko 3000 pacijenata. Trenutno imamo oko 120 pacijenata, 15 na intenzivnoj nezi, 10 na poluintenzivnoj. Najteži pacijenti su nam mladi, nevakcinisani, neprekidno se borimo za njihove živote - rekao je Udovičić.

On se osvrnuo i na vakcinaciju dece tokom pandemije korone.

- Što se tiče vakcinacije dece, moramo slušati preporuke stručnih tela. Domaća i svetska udruženja pedijatara savetuju vakcinaciju dece starije od 12 godina, preporuke pedijatara se moraju slušati - zaključio je on.

Bonus video:

01:28

MAGIČNI METAK ZA KORONU: Dr Todorović o novom leku o kom svi pričaju

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.