OTKRIVENO POSLE KOLIKO VREMENA OD VAKCINACIJE SINOFARMOM OPADA BROJ ANTITELA: Ovo morate znati!
Vakcina, Foto: Promo

istraživanje

OTKRIVENO POSLE KOLIKO VREMENA OD VAKCINACIJE SINOFARMOM OPADA BROJ ANTITELA: Ovo morate znati!

Nivo antitela pet meseci posle revakcinacije Sinofarmom opada za 70 odsto u odnosu na nivo koji se dostigne četiri nedelje posle druge doze vakcine, pokazalo je istraživanje u kome su učestvovali zdravstveni radnici

Objavljeno: 16:50h

Treća doza kineske Sinofarm vakcine protiv korona virusa povećava nivo antitela koja opadaju nekoliko meseci posle primanja druge doze, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Kini.Studija, koju još treba da potvrde i drugi naučnici, objavljena je u trenutku kada se u Kini daje treća doza vakcine rizičnim grupama populacije, iz straha da zaštita slabi protokom vremena, preneo je danas Glas Amerike (VOA).

Kinesku vakcinu Sinofarm primio je i najveći broj građana Srbije. Vlasti u Beogradu naručile su milione doza kineskog proizvođača, a nedavno je položen i kamen temeljac za izgradnju fabrike Sinofarm vakcina u Srbiji.

Nivo antitela pet meseci posle revakcinacije Sinofarmom opada za 70 odsto u odnosu na nivo koji se dostigne četiri nedelje posle druge doze vakcine, pokazalo je istraživanje u kome su učestvovali zdravstveni radnici.

Ali, nedelju dana posle treće doze, koncentracija antitela ponovo raste.

Rezultati istraživanja ne pokazuju, međutim, kako treća doza deluje na različite sojeve virusa.I druge vakcine protiv kovida 19 slabe protokom vremena, pa su njihovi proizvodjači predložili da se da treća doza.

Međutim, pojedini naučnici kažu da je potrebno više podataka da bi se znalo da li je treća doza potrebna ili ne.

NIZAK RAST KOD DECE: Hormon rasta, efekat terapije
02:30

NIZAK RAST KOD DECE: Hormon rasta, efekat terapije

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media