GRČKA DONELA NOVU ODLUKU ZA ULAZAK U ZEMLJU: Važna informacija za GRAĐANE SRBIJE
Putovanje, Foto: Profimedia

OD VAŽNOSTI

GRČKA DONELA NOVU ODLUKU ZA ULAZAK U ZEMLJU: Važna informacija za GRAĐANE SRBIJE

Ovim činom, Grčka je jedna od retkih zemalja u koje je građanima Srbije omogućen ulazak, naravno, uz potrebnu i propisanu dokumentaciju koja je na snazi od sredine maja meseca

Objavljeno: 15:52h

Iako je Evropska unija skinula Srbiju sa svoje "zelene liste" za putovanja, Vlada Grčke je danas, uprkos činjenici da sve više zemalja zbog epidemiološke situacije stavlja Srbiju u "crvenu zonu", donela odluku po kojoj za sada neće menjati pravila za ulazak u tu zemlju.

"Izašla je nova Odluka Vlade Grčke pod brojem : 56616/2021 ΦΕΚ 4298/Β/16-9-2021 i u skladu sa njom ništa se ne menja u vezi sa uslovima ulaska u Grčku u odnosu na one koji važe poslednjih mesec dana. Važi do 24. 9.2021. u 6 ujutru", navodi se u objavi Fejsbuk grupe, Grčka uživo, koja se poziva na Službeni glasnik Grčke.

Ovim činom, Grčka je jedna od retkih zemalja u koje je građanima Srbije omogućen ulazak, naravno, uz potrebnu i propisanu dokumentaciju koja je na snazi od sredine maja meseca.

Kako se navodi u novoj odluci vlade "Preduslovi za ulazak u zemlju kako bi se ograničilo širenje Kovid-19" koja je već objavljena u Službenom glasniku Grčke i stupila je na snagu u 6 ujutru, svi posetioci "bez obzira na državljanstvo i način ulaska u zemlju", kao i u protekla četiri meseca, imaju četiri mogućnosti u odnosu na dokumente koje je potrebno priložiti i odnose se na Kovid-19.

Ulazak je i dalje moguć uz negativan antigenski test na kovid-19, star najviše 48 sati pre dolaska u Grčku ili uz negativan PCR test, urađen tokom poslednjih 72 sata pre dolaska.

Odobren je ulazak i u slučaju kompletne imunizacije protiv korona virusa, uz potvrdu o vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 14 dana od revakcinacije ili uz potvrdu da je osoba preležala kovid-19, u periodu od najmanje 30 a najviše 180 dana od putovanja.

Ove obaveze važe za odrasle i za maloletnu decu od 12 godina i stariju, a sva lica (važi i za decu bez obzira na godište) koja ulaze u Grčku moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave PLF i to najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku, koji se daje na uvid prilikom pasoške kontrole.

Bonus video:

01:32

ZAMENSKA PUTOVANJA! Ovo je jedini siguran način da povratite novac od letovanja na koje niste otišli

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.