SRBIJA ZBOG KORONE SMAKNUTA SA ZELENE LISTE EU: Odluka bi trebalo da bude zvanična do kraja nedelje!
Aerodrom, ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

šta to znači za nas?

SRBIJA ZBOG KORONE SMAKNUTA SA ZELENE LISTE EU: Odluka bi trebalo da bude zvanična do kraja nedelje!

Da ne bude zabune, to što je Srbija skinuta sa zelene liste ne znači i da je naša zemlja automatski blokirana za putovanja u EU

Objavljeno:

Evropska unija skinula je Srbiju sa zelene liste na kojoj su zemlje bezbedne za putovanja. To se desilo u danu kada smo premašili 5.500 novozaraženih.

Ova odluka bi trebalo da bude zvanično formalizovana u Savetu EU do kraja nedelje, ali su pojedine zemlje već pooštrile uslove za ualazak naših građana.

Da ne bude zabune, to što je Srbija skinuta sa zelene liste ne znači i da je naša zemlja automatski blokirana za putovanja u EU.

Svima koji imaju državljanstvo EU ili boravišne dozvole, članovima njihovih porodica i onima koji imaju opravdan razlog putovanja i dalje će biti dozvoljena putovanja u Šengen.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova redovno se ažuriraju svi uslovi za putovanja u inostranstvo, od države do države. Izdvojili smo one zemlje EU u koje se najčešće putuje, a kompletan spisak uslova za putovanje, u koju god zemlju da ste naumili, dostupan je na sajtu na veb prezentaciji Ministarstva spoljnih poslova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.