BAKIĆ: Završetak radova na Narodnom pozorištu Subotice je od nacionalnog značaja! (VIDEO)
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, Foto: Aleksandra Čolić

konferencija za novinare

BAKIĆ: Završetak radova na Narodnom pozorištu Subotice je od nacionalnog značaja! (VIDEO)

Kako gradonačelnik navodi, pored pozorišta, u toku su radovi na još nekoliko institucija u Subotici

Objavljeno: 19:03h

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, sa svojim timom saradnika, sumirao je danas rezultate učinjene u proteklih godinu dana. Tim povodom održana je konferencija za novinare u Gradskoj kući na kojoj je gradonačelnik izneo najvažnije činjenice o rezultatima gradske vlasti za 2021. godinu.

“Napravili smo presek urađenog za godinu dana u saobraćajnoj infrastrukturi, završenih projekata, započetih. Ono što se planira dalje jeste ostvarenje projekata u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i socijalne zaštite. Najbitnije, pre svega je da se završe ovi kapitalni projekti kao što je Narodno Pozorište Subotica. Očekujemo za mesec dana da se nastavi taj rad i početkom sledeće godine će biti okončano i krenuće prve predstave. Narodno Pozorište je od nacionalnoga značaja” - istakao je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Kako gradonačelnik navodi, pored pozorišta, u toku su radovi na još nekoliko institucija u Subotici.

“Dalje je nastavljena rekonstrukcija Gerontološkog centra u Dudovoj šumi, pošto je bio prekid usled teških talasa pandemije. Tu je najosetljivija populacija našega stanovništva i tu se najrigoroznije mere protiv kovida primenjuju. Uspeli smo da nastavimo dalje sa rekonstrukcijom” - rekao je Bakić.

Takođe, jedan od važnijih projekata za Grad Suboticu u sferi socijalne zaštite, svakako je uređenje Doma za decu Kolevka.

“Radovi na Kolevci su u završnoj fazi. Tempo rada teče nesmetano i očekujemo da će to sve biti u roku. Tu imamo dva novoizgrađena objekta i rekonstrukciju postojećeg. Biće novih sadržaja i to će biti jedna od najmodernijih i najboljih ustanova sa pružanjem tih usluga u celom regionu” - dodao je gradonačelnik Subotice za Subotica živi.

Bonus video:

08:55

Kako je kavijar od hrane za siromašne postao simbol prestiža?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.