IZRAELCI U 1 SRPKOM GRADU NUDE ČAK 350 RADNIH MESTA: Očekuje se još OVAKVIH KOMPANIJA!
Autobus, Foto: RINA

posao

IZRAELCI U 1 SRPKOM GRADU NUDE ČAK 350 RADNIH MESTA: Očekuje se još OVAKVIH KOMPANIJA!

- Povučen dobrom saradnjom Kavim kompanije i grada Čačka, ohrabriću privrednike iz Izraela da dođu i ovde ulažu, da se povezujemo industrijski i privredno - rekao je ambasador Vilan

Objavljeno:

Ambasador Izraela Jahel Vilan prvi put posetio je Čačak, gde je sa predstavnicima grada razgovarao o budućoj saradnji u različitim oblastima od privrede do kulture.

- Povučen dobrom saradnjom Kavim kompanije i grada Čačka, ohrabriću privrednike iz Izraela da dođu i ovde ulažu, da se povezujemo industrijski i privredno - rekao je ambasador Vilan.

Izraelska Kompanija "Kavim", koju je posetio ambasador, primer je dobre prakse i zaključak razgovora je da će se nastaviti u pravcu privrednog povezivanja.

- Na ponos svih nas mogu da kažem da kompanija Autoprevoz u sklopu Kavima funkcioniše već 15 godina. Ulaže se i u javni i u linijski prevoz a radićemo i poboljšanju kvaliteta usluga. Cilj nam je da još izraelskih kompanija dođe i da imamo jednu radnu posetu privrednika do kraja ove godine - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Dušica Stevanović Lužanin, direktora kompanije "Autoprevoza" rekla je da je upravo znanje i iskustvo izraelskog investitora preneto u čačansku kompaniju.

- Autoprevoz Čačak posluje 75 godina u Srbiji, i trenutno zapošljava 350 radnika, a posao obavljamo sa 165 autobusa. Period pandemije dosta je uticao na poslovanje konpanija koje se bave prevozom putnika, ali mi smo uz pomoć većinskog vlasnika iz Izraela i Vlade RS te posledice u znatoj meri ublažili - zaključila je Stevanović Lužanin.

Bonus video:

03:06

MINISTAR POLJOPRIVREDE NEDIMOVIĆ O SUŠI I PROIZVODNJI HRANE: Imamo pšenice za 17,5 odsto više nego prošle, rekordne godine

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.