S KORONOM SU ISPLIVALA NOVA ZANIMANJA: Negovatelji, knjigovođe, kuvari, viljuškari, grumeri pasa…
Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

TRAŽENE PROFESIJE

S KORONOM SU ISPLIVALA NOVA ZANIMANJA: Negovatelji, knjigovođe, kuvari, viljuškari, grumeri pasa…

U petak 10. septembar Božidarac otvara svoja vrata za sve potencijalne polaznike kurseva

Objavljeno: 15:10h

Pandemija koronavirusa ostavila je posledice u svim aspektima života. Neka zanimanja koja su pre pandemije bila vrlo tražena i plaćena, ove godine su izgubila na svojoj ceni. Najpre je reč o radnicima u turizmu. S druge strane, porasla je potražnja za negovateljima, knjigovođama, grumerima pasa, kuvarima i viljuškarima koji u velikim magacinima ili placevima prebacuju teret. Prilagođavajući se potrebama tržištu rada, mnogi ljudi su tokom pandemije bili prinuđeni da menjaju profesiju i prođu kroz prekvalifikaciju.

Direktor Centra za obrazovanje I kulturu “Božidarac” Vladimir Kljajić kaže da prekvalifikacija može biti pametna odluka ukoliko se dobro odabere veština. Svi koji u Božidarcu obave prekfalifikaciju i kurs, stiču priznati sertifikat.

Vladimir Kljajić
foto: Božidarac

- Mi smo se kao ustanova brzo prilagodili potrebama tržišta i osobama koje žele da pohađaju kurseve. Fleksibilni smo oko nastave, najčešće je organizujemo u poslepodnevnim časovima, a moguće je i onlajn. Veći deo časova se snima, tako da, i kada polaznik propusti čas može naknado da ga odgleda. Pandemija je ubrzala promene u neformalnom obrazovanju koje smo mi podržali. Priznati sertifikat i kvalifikovani predavači su takođe naši glavni aduti u odnosu na konkurenciju. Imajući u vidu da je septembar mesec početaka, u petak, 10. septembra otvaramo svoja vrata sa ciljem da odgovorimo na sva pitanja potencijalnih polaznika i njihove nedoumice koje mogu imati u vezi sa kursevima. Biće predstavljeni kursevi masaže, knjigovodstva, kozmetike, make up-a, grafičkog i veb dizajna, kursa za negovatelje, kuvare, poslastičare, frizere, kurs za viljuškariste, građevinske mašine i mnoge druge. Takođe, tu su i pokloni za upis u septembru kao što je sanitarni pregledi za zanimanja kao što su kuvar, frizer, poslastičar, zdravstveni negovatelj i drugi – poručio je Kljajić. Na info danu u Božidarcu možete učestvovati online ili da fizički dođete do Božidarca na adresi Radoslava Grujića br. 3, Beograd. Ukoliko se odlučite za online prisustvo iz Božidarca poručuju da se registrujete besplatno na njihovom sajtu bozidarac.rs.

Bonus video:

08:55

Kako je kavijar od hrane za siromašne postao simbol prestiža?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.