BEOGRAĐANKA PRIMILA 2 DOZE SINOFARM VAKCINE: A onda je uradila test na ANTITELA
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

evo rezultata

BEOGRAĐANKA PRIMILA 2 DOZE SINOFARM VAKCINE: A onda je uradila test na ANTITELA

Šest meseci nakon obe doze vakcine Sinofarm, test za antitela pokazao je brojku od 232,4

Objavljeno: 21:30h

Beograđanka (35) vakcinisana Sinofarm vakcinom protiv korone u februaru, uradila je test kako bi proverila koliko ima antitela – evo rezultata.

"Primila sam drugu dozu vakcine Sinofarm krajem februara, bez ikakvih dilema ili razmišljanja, naprotiv - jedva sam je dočekala, kao što sam s nestrpljenjem čekala da vidim i rezultate antitela", kaže Beograđanka (35).

Šest meseci nakon obe doze vakcine Sinofarm, test za antitela pokazao je brojku od 232,4. Toliki broj antitela i takav rezultat više je nego odličan, budući da je granica 50.

"Više sam nego zadovoljna i potpuno sigurna u efikasnost vakcine kao i njenu bezbednost. Iako sam čula da se govori da efikasnost zaštite opada vremenom, kod mene izgleda to nije slučaj. Čekam poziv za 'buster' dozu koju ću sigurno primiti, iako još uvek nisam sigurna koju ću tačno. Vidim da većina ljudi koji su primili Sinofarm za buster dozu planiraju Fajzer, mada se meni kao laiku čini da je moj rezultat sasvim dovoljan, pa se možda odlučim za Sinofarm i za treću dozu", kaže ova Beograđanka.

Domaći stručnjaci kažu da je kombinovanje proizvođača vakcina potpuno bezbedno, a brojni građani koji su se vakcinisali često se za buster doze odlučuju na osnovu trenutnih pravila koja pojedinačne države uvode za putovanja.

"U svakom slučaju, koju god da izaberem, verujem da sam maksimalno zaštićena. I dalje, naravno, nosim masku u zatvorenim prostorima i trudim se da izbegavam gužvu, što planiram da radim do kraja pandemije. A što se biranja buster doze tiče, pratim informacije i čekam poziv", zaključuje ona.

(Espreso / Žena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media