BEROŠ UPOZORIO ZDRAVSTVENE RADNIKE: Povratak na radno mesto zavisi od 1 USLOVA
Vili Beroš, Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

upozorio

BEROŠ UPOZORIO ZDRAVSTVENE RADNIKE: Povratak na radno mesto zavisi od 1 USLOVA

U pismu je ministar podsetio da je zajednička profesionalna i ljudska obaveza svih zdravstvenih radnika da pomažu ljudima da štite svoje zdravlje, a kad ih bolest ugrozi da se stručno i odgovorno brinu o njima i leče ih

Objavljeno: 20:50h

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš poslao je otvoreno pismo svim zaposlenima u zdravstvenom sektoru i pozvao ih da se vakcinišu u što većem broju.

Ministar je poručio lekarima, medicinskim sestrama, ali i nezdravstvenom osoblju da će od 1. oktobra moći da dodju na radno mesto ako ispunjavaju jedan od tri uslova, što znači ili da su vakcinisani, da su preležali bolest ili da poseduju negativan test na Covid-19.

U pismu je ministar podsetio da je zajednička profesionalna i ljudska obaveza svih zdravstvenih radnika da pomažu ljudima da štite svoje zdravlje, a kad ih bolest ugrozi da se stručno i odgovorno brinu o njima i leče ih.

Upozorio je da jesen donosi novi talas epidemije, da se povećava broj zaraženih, da je sve više obolelih na bolničkom lečenju i respiratorima, ali i umrlih.

Kaže i da, nažalost, nove žrtve virus pronalazi uglavnom medju nevakcinisanima.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.