Muka ga pritisla, pa se obogatio: Aleksandar je pobegao iz Srbije i postao direktor Gugla! (FOTO)
Foto: Printskrin / Fejsbuk / Aleksandar Ciglovski

sudbina!

Muka ga pritisla, pa se obogatio: Aleksandar je pobegao iz Srbije i postao direktor Gugla! (FOTO)

Aleksandar Čiglovski (40) je pre 12 godina stegao srce, spakovao kofere, pozdravio se sa porodicom i, suočen sa činjenicom da u Srbiji ne može da nađe normalan posao, preselio se na drugi kraj sveta - u Čile
Objavljeno:

Prvi koraci ka uspehu u dalekoj zemlji nisu bili laki - iako je učio španski jezik, ubrzo je shvatio da Čileanci govore sasvim drugačije, pa mu je trebalo dosta vremena da nauči da se dobro sporazumeva. Posle prvog perioda adaptacije, upoznavanje kulture i običaja, Aleksandar je shvatio da mu predstoji žestoka borba.

- U početku taj vetar promena je jak, pogotovo kada postoji nada da nešto drugačije može da se desi u tvom žiivotu, ali s druge strane uvek postoji strah - šta ako ne uspem. Jednostavno, neuspeh nije bio opcija. U početku ne toliko, ali vremenom počinje da raste osećaj da ne živiš u svom svetu i da nećeš biti svoj na svome. Iako sam prihvaćen izuzetno lepo od strane Čileanaca i nikada nisam imao nikakav problem, nikada se ne gubi osećaj da si stranac. Osećaj da ti fali nešto je stalno prisutan, i sa godinama samo raste - iskren je naš sagovornik.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.