Muka ga pritisla, pa se obogatio: Aleksandar je pobegao iz Srbije i postao direktor Gugla! (FOTO)
Foto: Printskrin / Fejsbuk / Aleksandar Ciglovski

sudbina!

Muka ga pritisla, pa se obogatio: Aleksandar je pobegao iz Srbije i postao direktor Gugla! (FOTO)

Aleksandar Čiglovski (40) je pre 12 godina stegao srce, spakovao kofere, pozdravio se sa porodicom i, suočen sa činjenicom da u Srbiji ne može da nađe normalan posao, preselio se na drugi kraj sveta - u Čile
Objavljeno:

On je danas direktor u Guglu za Južnu Ameriku, a iako je više od decenije u Čileu, Srbija mu i dalje jako nedostaje. Međutim, za povratak nema šanse.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Kada sam završiofakultet nadao sam se da ću naći neki posao i početi neku novu etapu u svom životu. Međutim posle nekoliko godina traženja shvatio sam da gubim vreme. Firme se zatvaraju, nema zanimljivih projekata, niske plate, nema ponude posla, a potražnja je prevelika. Nije bilo potrebno da budeš genije da shvatiš da možeš da se probudiš za nekoliko godina i da nemaš ništa od života - priseća se Aleksandar, inače diplomirani mašinski inženjer.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Kamin srušio oštećeni nadvožnjak i smeljao ljude u automobilima!

Aleksandar je nekoliko godina pokušavao - radio je za niske plate, volontirao, pokušavao da stekne iskustvo i nađe posao od kog zapravo može da se živi. Ali, onda je shvatio da mu je jedina šansa odlazak iz zemlje, a prva opcija mu je, kao i velikom broju Srba, bila Australija. Međutim, novac je ponovo predstavljao problem.

- Kada neko zarađuje 200 evra i za ceo vizni proces treba da skupi između 15 i 20 hiljada evra, to je kao nemoguća misija. Tu se pojavila opcija preko jednog prijatelja da odem u Čile i evo još uvek sam tu - kaže Čiglovski.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.