GRAĐANI JEDNOG GRADA U SRBIJI OPET U TEŠKIM MUKAMA: Uvedene nove RESTIKCIJE VODE, prete NESTAŠICE!
Voda, Foto: Rina

PAKAO

GRAĐANI JEDNOG GRADA U SRBIJI OPET U TEŠKIM MUKAMA: Uvedene nove RESTIKCIJE VODE, prete NESTAŠICE!

Više od 30 dana bez kiše, vodostaj Rzava je bio na istorijskom minimumu i imali smo resetrikcije vode

Objavljeno:

Tek što se neko vreme stabilizivala situacija sa vodosnabdevanjem na jednoj i epidemijom na drugoj strani, stanje na oba polja se drastično pogoršalo. Na održanoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Požega razmatrano je to što je fabrika vode "Rzav" iz Arilja još pre nekoliko dana ponovo započela sa smanjenim isporukama vode prema Komunalnim preduzećima.

To znači da se ponovo bliži nestanak vode na slavinama korisnika.

- Više od 30 dana bez kiše, vodostaj Rzava je bio na istorijskom minimumu i imali smo resetrikcije vode. Nakon toga, poslednjeg vikenda u avgustu pala je malo veća količina vode, hidrološka situacija na reci Rzav se popravila i mi smo u rekordnom roku stabilizovali mrežu. Svi naši korisnioci su dobili vodu. Na žalost da poboljšana hidrološka situacija je kratko trajala, jer već 2. septembra fabrika vode "Rzav" ponovo uvodi restikcije vode i počinje smanjenje proizvodnje - objasnio je Miljko Kragović, direktor JKP "Naš Dom" Požega i dodao:

- Požega ima ugovoreno 200 litara vode u sekundi, sa 150 litara može da snabde sve svoje korisnike. Kada bi svi štedeli, moglo bi i sa 120 litara da bude dovoljno. Mi danas dobijamo 70 litara vode u sekundi i činjenica da danas svi imaju vodu proizilazi iz jednog velikog rada našeg preduzeća. Prethodnih dana gledajući vremensku prognozu i očekujući da će doći do ovoga do čega polako i dolazi napunili svoje rezervoare i sada imamo situaciju da sa prilivima od 70 litara vode u sekundi svi korisnici imaju vodu. Videćemo do kada će to trajati rezervaori su prilično puni i ovom prilikom apelujemo na sve naše sugrađane da ne troše vodu ne namenski, da vode računa o svakoj kapi.

Broj inficiranih virusom korona naglo skočio u ovoj opštini, iznet je podatak da je pacijenata sve više, da su već dve trećine kapaciteta bolnice na Savincu popunjeni i to pacijentima sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Situacija se prati iz sata u sat, pa će se i određene mere preduzimati u skladu sa razvojem situacije, rekao je komadant Štaba, predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Do tada on i svi članovi Štaba apeluju na građane da se zaštite primanjem jedne od dostupnih vakcina i da se pridrđavaju propisanih mera, nošenja maski i propisana distanca, kao i pojačane mere lične higijene.

Bonus video:

PROBLEMI U STAROJ ZGRADI U NOVOM SADU: Krov prokišnjava, voda ide NIZ LUSTERE!
01:35

PROBLEMI U STAROJ ZGRADI U NOVOM SADU: Krov prokišnjava, voda ide NIZ LUSTERE!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media