GRAĐANI POŽEGE U SRED TOPLOTNOG TALASA BEZ VODE! Snalaze se na sve načine, rešenja problema NIGDE NA VIDIKU!
Voda, Foto: Rina

tuga

GRAĐANI POŽEGE U SRED TOPLOTNOG TALASA BEZ VODE! Snalaze se na sve načine, rešenja problema NIGDE NA VIDIKU!

Biće izgrađen potisni cevovod koji će spojiti staro izvorište sa glavnim rezervoarom u Bakionici, koji sve potrošače snabdeva vodom za piće

Objavljeno: 23:57h

Nestašica i restrikcije vode u Zpadnoj Srbiji traju duže od mesec dana, a najteža situacija danima je u optini Požega u kojoj se zbog nedostatka lokalnih izvorišta većina domaćinstava snabdeva sa vodosistema Rzav. Nova preraspodela sredstava iz kase opštine upravo je namenjena dugoročnom rešavanju ovog problema.

"Moramo brzo da reagujemo u ovakvim situacijama, pa će iz budzeta opštine biti izdvojeno 37 miliona dinara da se ponovo aktivira naše staro izvorište. Na taj način ćemo rešiti problem vodosnabdevanja u kom se opština Požega našla, usled tropskih vrućina i suše“, izjavio je za RINU predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Biće izgrađen potisni cevovod koji će spojiti staro izvorište sa glavnim rezervoarom u Bakionici, koji sve potrošače snabdeva vodom za piće.

„Tu ćemo dobiti još 70 litara vode u sekundi što će zaista biti dovoljno za našu opštinu kako bi imala normalno vodosnabdevanje. Ne možemo čekati još nekoliko godina da se profil brane Svračkovo napravi kako bismo rešili taj problem. Ovaj izdvojeni novac će zaista značiti svim građanima Požege. Nadamo se da će najkasnije u naredna dva ipo meseca konačno svi radovi biti završeni i izvor biti stavljen u funkciju", naglasio je Nikitović.

Urađene su i sve neophodne analize starog izvorišta, koje su pokazale da je voda zdrava i ispravna za piće.

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.