ZAVRŠENA SVEČANA PROMOCIJA NAJMLAĐIH OFICIRA: Predsednik uputio VAŽNU PORUKU! (FOTO)
Proomocija oficira Vojske Srbije, Foto: Printscreen/RTS

VOJSKA SRBIJE

ZAVRŠENA SVEČANA PROMOCIJA NAJMLAĐIH OFICIRA: Predsednik uputio VAŽNU PORUKU! (FOTO)

U prve oficirske činove biće promovisano 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, medju kojima i sedam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Objavljeno: 11:20h

Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije održana je danas, ispred Skupštine Srbije, u centru Beograda.

Vojska Srbije
foto: Printscreen/RTS
1 / 11 Foto: Printscreen/RTS

U prvim oficirskim činovima promovisano je139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, među kojima i sedam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Skupština Srbije
foto: Printscreen/RTS

10.53 - Prelet miga-29.

Preletanje miga
foto: Printscreen/RTS

10.35 - Defile kadeta u toku.

1 / 8 Foto: Printscreen/RTS

10.28 - Obraćanje predsednika Srbije kadetima. Predsednik je poručio da se Vojska Srbije danas voli najviše, da je popularnija nego ikad i da će plate samo rasti. On je rekao da se vojska oprema i naoružava bolje nego ikad da bi odvratila eventualnog neprijatelja.

- Možemo da kupimo šta hoćete, ali vi ste to koji činite vojsku - rekao je predsednik uz veliko hvala kadetima ali i njihovim roditeljima koji su izdržali sve teškoće.

- Verujemo u vas i u budućnost, da budete na ponos svojim porodicama - poručio je predsednik uz povik Živela Vojska Srbije, Živela Srbija.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/RTS

10.20 - Predsednik Srbije uručio nagrade. Dodela pištolja s posvetom nagrađenim potporučnicima, najboljima u svojim vidovima i s najvišim prosekom studija - Milanu Ašćeriću, Petru Iliću, Stefanu Živkoviću i Tijani Stanojković.

Vojska Srbije
foto: Printscreen/RTS

Dodela je propraćena gromkim aplauzom u čast najuspešnijih a potom se zvanicama i kolegama obratio mladi oficir Ašćerić.

10.00 - Počela promocija najmlađih oficira VS posle raporta predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću uz zvuke koračnice "Pozdrav komandantu". Intonirana je i državna himna Bože pravde, a svečanosti prisutvuje državni vrh i predstavnici diplomatskog kora kao i brojne visoke zvanice, gosti, rodbina i prijatelji kadeta.

Tijana otkrila zašto je odabrala uniformu

Devojka
foto: Printscreen/RTS

Tijana iz Vranja, koja je završila Medicinski fakultet VMA sa prosekom 9,96, otkrila je da je odabrala uniformu Vojske Srbije jer joj je i tata oficir i da je presrećna što joj je porodica danas tu. Ona će danas dobiti i posebno priznanje kao jedna od najboljih i studenata s najvišim prosekom, ali i svoj prvi oficirski čin.

Program svečanosti će uveličati avijacija Vojske Srbije i Umetnički ansambal Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" kao i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije.

Svečanost će početi u 10, a prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

03:34

Profesor međunarodnih odnosa o povratku redovnog služenja vojnog roka

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.