DR ADŽIĆ VUKIČEVIĆ OPOMINJE GRAĐANE: Virus je opak i opasan, vakcinacija je jedino rešenje!
Tatjana Adžić Vukičević, Foto: RTS printscreen

borba sa virusom

DR ADŽIĆ VUKIČEVIĆ OPOMINJE GRAĐANE: Virus je opak i opasan, vakcinacija je jedino rešenje!

Za 10 meseci, Batajnica je zbrinula oko 9.600 pacijenata – mlađih i starijih, muškaraca i žena. Njihov najmlađi pacijent je imao 20 godina, a najstariji 101 godinu

Objavljeno:

Direktorka kovid bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, rekla je da je za vreme provedeno u Kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu i da, kad god smo mu okrenuli leđa, napadao je jače i ubojitije. Poručuje da je vakcinacija jedini izlaz.

Više od 18 meseci Srbija se bori sa virusom korona. Koje smo lekcije do sada naučili, a s kojim izazovima se trenutno suočavamo – o tome će se danas razgovarati na simpozijumu koji organizuje najveća kovid bolnica u zemlji.

Za 10 meseci, Batajnica je zbrinula oko 9.600 pacijenata – mlađih i starijih, muškaraca i žena. Njihov najmlađi pacijent je imao 20 godina, a najstariji 101 godinu.

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, rekla je za RTS da je za vreme provedeno u Kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu i da, kad god smo mu okrenuli leđa, napadao je jače i ubojitije.

- Okretanje leđa znači da nismo poštovali mere, nismo nosili maske i nismo se vakcinisali, - navela je Adžićeva.

Prema njenim rečima, čarobnog štapića nema, jedino rešenje je vakcinacija.

- Masovnoj vakcinaciji moramo pristupiti sada i odmah, drugog rešenja nema - naglasila je direktorka Kovid bolnice.

Naglasila je da su "pustili 105 kreveta u promet" i da je ostalo još postelja koje se čuvaju za eventualno pogoršanje situacije.

Stanje najmlađe pacijentkinje, apotekarke od 20 godina, kojoj se na snimku pluća skoro i ne vide, prema rečima doktorke Tatjane Axić izuzetno je teško, ali uz svu neophodnu terapiju, znatno bolje.

Tatjana Adžić Vukičević poručuje da je vakcinacija jedini izlaz da izađemo iz ove pošasti.

Bonus video:

05:02

NAJVEĆA NESTAŠICA KRVI U INSTITUTU ZA TRANSFUZIJU JOŠ OD USKRSA

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.