ZAPLENJENO 500 BOKSOVA CIGARETA NA BRODU: Zajednička akcija granične policije i carine! (FOTO)
Carina, Foto: Uprava carine

krivično delo

ZAPLENJENO 500 BOKSOVA CIGARETA NA BRODU: Zajednička akcija granične policije i carine! (FOTO)

U zajedničkoj akciji sa graničnom policijom Regionalnog centra prema Rumuniji izvršena je vanredna kontrola domaćeg broda "Karađorđe" kada je otkriveno da se u jednom od tankova predviđenih za gorivo krije čak 500 boksova krijumčarenih cigareta marke "Ashima"

Objavljeno:

Carinici su, u saradnji sa policijom, 8. septembra 2021. godine na graničnom prelazu Kladovo uspeli da preseku još jednan lanac krijumčarenja cigareta, otkrivši u jednom brodu 500 boksova krijumčarenih cigareta bez akciznih markica.

U zajedničkoj akciji sa graničnom policijom Regionalnog centra prema Rumuniji izvršena je vanredna kontrola domaćeg broda "Karađorđe" kada je otkriveno da se u jednom od tankova predviđenih za gorivo krije čak 500 boksova krijumčarenih cigareta marke "Ashima".

Zaplena, Cigarete
foto: Uprava carine

Na zahetv Kapetanije Kladovo brod je radi vanredne kontrole zaustavljen na 932 kilometru plovnog puta Dunavom.

Zaplena, Cigarete
foto: Uprava carine

Kontrolom brodske dokumentacije utvrđeno je da je brod poslednju ulaznu reviziju napravio istog dana na prelazu Prahovo i u njoj je dokumentovan podatak o snabdevanju gorivom i robom iz frišop-a.

Iskusni carinici koji poznaju svaki detalj konstrukcije brodova morali su detaljno da pregledaju kako sam brod, tako i šest barži koje su bile u njegovom sastavu, kako bi uopšte mogli da otkriju ovo krivično delo.

Zaplena, Cigarete
foto: Uprava carine

Međutim, upornost se isplatila, jer je otvaranjem svih revizionih otvora na strukturnim tankovima otkriven i jedan koji je umesto da sadrži gorivo, služio za krijumčarenje cigareta.

Zaplena, Cigarete
foto: Uprava carine

Naime, kada se carinski službenik uvukao kroz uzan revizoioni otvor tanka u mašinskom delu broda, u njemu je umesto goriva zatekao 10 kartonskih kutija koje sadrže po 50 boksova cigareta, poređanih na daske u gornjem delu.

Zapovednik broda i mašinista, obojica srpski državljani, su u zajedničkoj izjavi tvrdili da su svi članovi posade pušači, te da su cigarete nabavili za lične potrebe, ali da ih nisu prijavili, već da su ih sklonili u tank.

Zaplena, Cigarete
foto: Uprava carine

S obzirom da je krijumčarenje krivično delo, o svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo radi daljeg procesuiranja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.