NOVI KRUG KORONA PAKLA: Jedna velika srpska bolnica postaje kovid, ponovo "crvena" zona!
Bolnica, Foto: Ministarstvo odbrane

nema kraja

NOVI KRUG KORONA PAKLA: Jedna velika srpska bolnica postaje kovid, ponovo "crvena" zona!

Infektivno odeljenje već je otvoreno za kovid pacijente

Objavljeno:

Poslednjih šest dana procenat pozitivnih u odnosu na testirane u Jablaničkom okrugu je između 21 i 29 odsto, što je slično statistici iz aprila.

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević, kaže za RTS da je od danas ta zdravstvena ustanova ponovo ušla u kovid sistem, dodajući da je 70 postelja spremno za prijem pacijenata, piše RTS.

Kako navodi, u prethodnom periodu pacijente sa težom kliničkom slikom prevoženi su u Kruševac, ali su tamo svi kapaciteti popunjeni.

- Infektivno odeljenje već je otvoreno za kovid pacijente kao i zgrada službe fizikalne medicine, a za prijem obolelih spremno je i grudno odeljenje - navodi Dimitrijević.

Ukazuje da je starosna struktura pacijenata od 25 pa do preko 85 godina.

- Teži slučajevi su uglavnom kod nevakcinsanih. Oni zahtevaju kiseoničku potporu a neki od njih i intenzivnu negu - dodaje Dimitrijević.

Bolnica, Havaji
foto: Printscreen/Youtube

Prema njegovim rečima, u Opštoj bolnici Leskovac vakcinisano je preko 90 odsto zaposlenih, a određeni broj zbog bolesti ne mogu da prime vakcinu ili su nedavno preležali kovid, dok je njih pet odsto odbilo da se imunizuje.

- Takvi zaposleni radiće samo administrativne i druge poslove, neće biti u kontaktu sa pacijentima - naglašava Dimitrijević.

Brojke dramatično skaču

Korona virus je za poslednja 24 sata potvrđen kod 5.633 osobe, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminule 24 osobe.

Pomoću respiratora diše 121 pacijent. Hospitalizovano je 1.908 osoba.

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.