Voleo je da naručuje Prvi poljubac u kafani: Tijanićeve kolege otkrivaju ono što nikad niste čuli o Glavonji! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

talenat, 1 u milion

Voleo je da naručuje Prvi poljubac u kafani: Tijanićeve kolege otkrivaju ono što nikad niste čuli o Glavonji! (FOTO)

Tog 28. oktobra kao munja je odjeknula vest da je preminuo Aleksandar Tijanić. Poštovan od kolega, pravi profesionalac, uvek dosledan sebi, oštar i pravičan
Objavljeno: 18:37h

- Rekla sam mu kako ne mogu da se izborim sa sagovornikom jer je užasno neprijatan, a on mi je odgovorio da mu se javim kod prvog ubodnog noža.

On je takođe bio veliki boem, pa i dan danas kada odem u kafanu naručim "Prvi poljubac" jer je Saša obožavao tu pesmu, otkriva Duška za Espreso.

Najbolje je završiti priču i sećanje na velikog novinara tako što ćemo se podsetiti dela njegovog čuvenog intervju-a koji je dao NIN-u, zatraživši da se pusti nakon njegove smrti.

- Ja duboko prezirem profesiju kojom se bavim, kao i sebe. Novinarstvo, to je sloj robova. Ne znam ni sam šta tražim skoro četri decenije u novinarstvu. Kada sve saberem, napisao sam hiljade tekstova, ali ima samo desetak koji mogu da izraze ono što mislim da sam ja. Samo desetak.

"Spisak mojih neprijatelja je – ko je ko u Srbiji od najmoćnijih ljudi. Kako bih preživeo te neprijatelje, ja sam morao da budem zvonar Bogorodičine crkve: ružan, grbav, nikakav. Ali da zvonim vrlo jako i daleko.”

(J. J.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.