PATRIJARH PROFIRIJE SUTRA U HRAMU SVETOG SAVE: Služiće LITURGIJU za uspešan početak nove školske godine
Patrijarh Profirije, Foto: Emilija Jovanović

SVI SU DOBRODOŠLI

PATRIJARH PROFIRIJE SUTRA U HRAMU SVETOG SAVE: Služiće LITURGIJU za uspešan početak nove školske godine

Patrijarh Porfirije je pozvao osnovce, srednjoškolce, studente, nastavnike, roditelje... da dodju na molitvu i blagoslov.

Objavljeno:

Patrijarh Porfirije će sutra, u beogradskom Hramu Svetog Save služiti liturgiju za uspešan početak nove školske godine, najavila je Srpska pravoslavna crkva (SPC).SPC je navela da će partrijarh služiti "Božanstvenu liturgiju i priziv Svetog duha za uspešan i Bogom blagosloven početak nove školske godine".

Patrijarh Porfirije je pozvao osnovce, srednjoškolce, studente, nastavnike, roditelje... da dodju na molitvu i blagoslov. "Svi su dobrodošli - i oni koji pohadjaju versku nastavu i oni koji ne pohadjaju versku nastavu nego uče gradjansko vaspitanje, jer nezavisno od toga koliko smo sposobni i vešti, koliko znanja imamo, pomoć je potrebna svima, a Bog pomaže onima koji je od Njega traže", rekao je on, prenela je Informativna služba SPC.

Prema rečima patrijarha, pomoć Boga "nam je potrebna, pre svega da bismo ostali zdravi i veseli, da bismo se družili i radovali svakom danu; ali i da bismo prevazišli i savladali sve teškoće".

"I sam sam se uverio, naročito kao djak, da mi je Bog mnogo puta kada nisam imao rešenja pomogao, kada sam Mu se molitvom obraćao", dodao je on.

Liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru će početi u 9.00 časova.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.