JOVAN JE UMETNIK KOJI JE BIO BRUTALNO IZBAČEN: Nježići pobedili IZVRŠITELJE, došli su KUĆI POSLE 1 GODINE VIDEO
Porodica Nježić, Foto: Aleksandra Čolić

ŠOKIRALI SE

JOVAN JE UMETNIK KOJI JE BIO BRUTALNO IZBAČEN: Nježići pobedili IZVRŠITELJE, došli su KUĆI POSLE 1 GODINE VIDEO

Nakon što su uz upotrebu sile izbačeni iz doma, Jovan (koji inače pati od Parkinsonove bolseti) i Slavica su bili prinuđeni da šest dana spavaju u parku na klupi

Objavljeno: 13:14h

Prošle godine, 74-godišnji Jovan Nježić i njegova supruga Slavica su uz upotrebu grube sile iseljeni iz svog jedinog doma u Bariču, opština Obrenovac.

1 / 19 Foto: Aleksandra Čolić

- Izvršiteljka i njen klijent nisu hteli da čekaju presudu, nego su zloupotrebili sudsku privremenu meru da izbace Jovana i Slavicu na ulicu, saopštio je Za krov nad glavom.

Porodica Nježić
foto: Aleksandra Čolić

"Sada, više od pola godine nakon ovog brutalnog iseljenja, sud je presudio u korist Slavice i Jovana i tužbeni zahtev na osnovu koga je sprovedeno iseljenje je - odbijen.

13h - Policija je otišla, Jovan se oseća jako loše, psihički je pao, i iscrpljen je od svega.

12h- Stigla je i policija koja će uraditi zapisnik, očekuje se da će uskoro doći i advokat porodice. Kako javlja reporter Espresa, Jovan nije u stanju da razgovara od strasa, a sve stvari iz kuće su izbačene napolje i uništene.

Porodica Nježić
foto: Aleksandra Čolić

10h - Oni su se jutros konačno vratili kući, i to nakon godinu dana, ali su bili šokirani prizorom.

- Ovde je bio voćnjak, sada je sve zaraslo, gomila šuta na sve strane, naše stvari su sad gomila đubreta. Goli su nam zidovi, nema nam biblioteke, fale knjige, vratili smo se u razorenu kuću, rekao je Jovan Nježić i dodao da su ga prizori kuće šokirali.

Podsećamo, 22. septembra 2020 nasilno su izbačeni na ulicu 74-godišnji Jovan Nježić i njegova supruga Slavica Tmušić. Ovaj zločin je sprovela kancelarija izvršiteljke, a asistirala je i policija.

Nakon što su uz upotrebu sile izbačeni iz doma, Jovan (koji inače pati od Parkinsonove bolseti) i Slavica su bili prinuđeni da šest dana spavaju u parku na klupi. Iako su im u međuvremenu pomogli solidarni građani, oni ni dan-danas nemaju rešeno stambeno pitanje, a njihove stvari su izbačene napolje ili uništene.

Porodica Nježić
foto: Aleksandra Čolić

Izvršitelji nisu hteli da čekaju kraj sudskih postupaka u kojima Slavica i Jovan dokazuju vlasništvo i pravo korišćenja svoje porodične kuće. Umesto toga, ova porodica je izbačena na ulicu.

Sada, Osnovni sud u Obrenovcu je doneo rešenje kojim se i zahtev tužioca, na osnovu koga je privremena mera bila doneta i na osnovu koga je iseljenje sprovedeno - odbacuje kao neosnovan.

Porodica Nježić
foto: Aleksandra Čolić

Punomoćnik porodice Tmušić-Nježić je najavio da će protiv izvršiteljke pokrenuti parnični postupak radi naknade štete", stoji u saopštenju Združena akcija “Krov nad glavom”.

Inače, malo ko zna da je Jovan Nježić (70) autor jednog neobičnog spomenika u parku na Tašmajdanu.

Ovo obeležje pored kog ste verovatno bar jednom prošli, ne slavi samo žene, tačnije trudnice, već ima još jednu, humanu namenu.

Spomenik u obliku trudnice nazvan "Pobjeda" postavljen je za Samit nesvrstanih 1989. godine.

- Nije posvećen konkretnoj osobi, već svim ženama koje su u trudne. Istovremeno predstavlja i stalnu težnju žene za slobodom i moći – objašnjava Nježić i dodaje da je izgradnja spomenika trajala godinu dana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.