POBEDIĆE OPAKU BOLEST OPET, ALI NAŠA POMOĆ MU JE PREKOPOTREBNA: Marko (23) iz Niša bije bitku za svoj ŽIVOT!
Marko Mladenović, Foto: Printscreen/ Budi human

BUDI HUMAN

POBEDIĆE OPAKU BOLEST OPET, ALI NAŠA POMOĆ MU JE PREKOPOTREBNA: Marko (23) iz Niša bije bitku za svoj ŽIVOT!

Pomoć za Marka se može uputiti slanjem SMS poruke tako što se upiše 817 i pošalje SMS na 3030

Objavljeno:

Marko Mladenović (23), student Fakulteta zaštite na radu iz Niša, hrabro se od svoje 15. godine bori sa tumorom u kičmenom stubu. Operisan je i lečen hemioterapijom, ali se sedam godina kasnije, početkom prošle godine, bolest ponovo vratila - ovaj put, nažalost, u težem obliku.

Mladić se trenutno nalazi u Turskoj gde je započeo primanje terapije koja bi mogla da ga ponovo stavi na noge i vrati u normalan život, ali njegova porodica, finansijski iscrpljena dugogodišnjim lečenjem, nema više novca i jedina nada su im humanitarni prilozi ljudi dobre volje.

- Marko trenutno prima nemačku hemioterapiju za koju nam je potrebno 100.000 evra. To su tri hemioterapije, Marko je primio jednu sad treba da primi i drugu ali čekamo da se sakupi novac kako bi je platili. Mi još nismo platili prvu za koju nam treba još oko 16.000 evra. Uslov je da se plati prva terapija da bi primio drugu, rok je što pre. Druga terapija je 30.000 evra a treća će biti nešto skuplja ali zavisi od delovanja prve dve terapije i od toga da li će nešto da se menja u lečenju. Na kraju ide zračenje najsavremenijim aparatom za koje još ne znamo cenu, dok ne dođe na red, kaže za “Blic” Markov otac Najdan Mladenović.

On se sinom nalazi u Turskoj još od juna prošle godine gde se Marko leči u kinici “Medicana”.

-Tumor je u kičmi i može da pristiska kičmenu moždinu i nerve koji izazivaju bolove na mišićima i kostima. Marko je slabo je pokretan i dosta je iscrpljen. Sam ne može da ustaje, moja supruga je sa njim u bolnici i pomaže mu. Ovo su veoma teške hemioterapije I mnogo je iscrpljen. Doktor kaze da je ova terapija jako uspešna. Markov tumor je agresivan ali se nadamo da će uspeti sa ga reši ovom terapijom, priča Najdan za “Blic”.

Tumor prvi put otkriven 2013.godine

Marku je 2013. godine dijagnostikovan tumor u kičmenom stubu. Operisan je i lečen hemioterapijom ali se prošle godine, sedam godina kasnije, bolest ponovila, ovaj put u težem obliku. Početkom 2020. godine tumor se vratio, a krajem marta Marko je morao na još jednu operaciju i tumor je uklonjen. Nakon kontrolnog snimanja i dijagnostike postoperativnog stanja otkriven je još jedan tumor kojeg pri ranijem snimanju nije bilo. Zbog veličine tumora hitno je urađena operacija. Marko je, na žalost ostao nepokretan zbog čega muje bilo neophodno dalje lečenje u inostranstvu gde će mu biti omogućeno adekvatno lečenje koje mu je potrebno za oporavak.

Kako pomoći Marku

Pomoć za Marka se može uputiti slanjem SMS poruke tako što se upiše 817 i pošalje SMS na 3030.

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human817 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069946-22

Uplatom na devizni račun: 160600000006997338

IBAN: RS35160600000006997338

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.