OVAKO IZGLEDA BEOGRAD SA VRHA NOVE KULE: Ekskluzivni snimci Espresa (VIDEO)
Pogled sa Kule, Foto: Instagram printscreen, Marko Nikolić

nestvarno

OVAKO IZGLEDA BEOGRAD SA VRHA NOVE KULE: Ekskluzivni snimci Espresa (VIDEO)

Inače, Kula Beograd koja "raste" u okviru projekta "Beograd na vodi", najviša je zgrada u Srbiji, ali i na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a zahvaljujući svojoj veličini, skulpturalnosti i poziciji na samoj obali reke može se reći da je i budući simbol srpske prestonice i prava turistička atrakcija

Objavljeno:

Au, pa ovo nema nigde, nestvarno je! Gotovo da nema osobe koja nije ovako reagovala kada se popela na 41. sprat Kule Beograd, odakle puca pogled kakav, sigurni smo, niste doživeli nikada. Ekipa Espresa imala je priliku da se liftom popne na 38. sprat Kule, a zatim stepenicama do 41. gde je planiran vidikovac sa koga će moći da uživaju i stanovnici Beograda i oni koji dođu u posetu prestonici.

Novi Beograd, pogled sa Kule
Novi Beograd, pogled sa Kulefoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Inače, Kula Beograd koja "raste" u okviru projekta "Beograd na vodi", najviša je zgrada u Srbiji, ali i na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a zahvaljujući svojoj veličini, skulpturalnosti i poziciji na samoj obali reke može se reći da je i budući simbol srpske prestonice i prava turistička atrakcija.

00:44

OVAKO IZGLEDA BEOGRAD SA VRHA NOVE KULE

Uz adekvatnu zaštitnu opremu, šlem, čizme i prsluk, polako smo se uputili ka liftu koji je privremeno postavljen sa spoljašnje strane zgrade za radnike koji cirkulišu sa jednog sprata na drugi.

Pogled sa Kule
Pogled sa Kulefoto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Sačekali smo da iz lifta izađu radnici, a među njima se na naše iznenađenje našla i po koja žena, što je na gradilištima širom Srbije veoma retko.

One su uglavnom pozicionirane na inženjerskim poslovima, ali ima i onih koje se bave molerajem i upravljanjem liftova za radnike.

Kula Boegrad, Beograd na vodi, Most na Adi, Sajam, Hram Svetog Save
foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Kako je lift išao ka vrhu Kule tako smo dobijali potpuno novu prespektivu Beograda, ubrzo nam je pred očima bio krov Galerije, Sajam, a onda smo stigli do 38. sprata i stepenicama do 41., ali ne i poslednjeg, jer zgrada ima 42. sprata!

Kula Boegrad, Beograd na vodi, Most na Adi, Sajam, Hram Svetog Save
foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Kada smo stigli na budući vidikovac od 360 stepeni, na visinu od preko 150 metara, Beograd nam je bio na dlanu, a mi smo se osećali kao na vrhu sveta!

Kula Boegrad, Beograd na vodi, Most na Adi, Sajam, Hram Svetog Save
foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Od ušća reka Save u Dunav, Kalemegdana, Novog Beograda, preko mostova koji spajaju različite delove grada, Hrama Svetog Save, Beograđanke, stare železničke stanice, sve do Avale i oboda Beograda, pa čak do Divčibara i rumunskih vetrenjača, pogled sa Kule je nezaobilazna destinacija, naročito za one kojima je Beograd u srcu.

1 / 9 Foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

(Espreso/Jelena M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.