"NIJEDNA ŽENA NE SME DA TRPI NASILJE, ONO MORA DA PRESTANE ODMAH" Ministarka Mihajlović osudila nasilje u Zablaću
Stop nasilju!, Foto: Kurir TV

nasilje

"NIJEDNA ŽENA NE SME DA TRPI NASILJE, ONO MORA DA PRESTANE ODMAH" Ministarka Mihajlović osudila nasilje u Zablaću

Kako je istakla, nasilje nad ženama mora prestati odmah.

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je da nijedna žena ne sme da trpi nasilje i da ono mora da prestane odmah.

Ministarka rudarstva i energetike i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, osudila je nezapamćeno nasilje u selu Zablaće kod Čačka, u kojem je muž nasrnuo na ženu, udario je motkom i otkinuo uvo.

- Šokantne vesti o nečuvenom nasilju nad ženom u selu Zablaće kod Čačka još jedna je potvrda da celokupna domaća javnost mora hitno i beskompromisno da osudi ovakvo divljaštvo i preduzme konkretne mere da se ovakvi postupci siledžija najstrože sankcionišu - navela je ona, prenosi RINA.

Kako je istakla, nasilje nad ženama mora prestati odmah.

- Sramno je šta pojedine žene trpe i u osudi ovog nasilja ne sme biti ni podela, ni političkih razmirica. Srbija mora biti uz razvijene države koje imaju nulti nivo tolerancije za nasilje nad ženama - rekla je Mihajlovićeva.

Podsetimo, žena N. V. (29) pretučena je u noći između 29. i 30. avgusta, posle čega je njen muž G. V. uhapšen.

Kako kažu meštani sela Zablaće, ovo nije prvi put da policija reaguje u ovoj porodici, a povređena žena već je tražila pomoć u Sigurnoj kući. Ipak, navodno, ona se uvek vraćala mužu sa kojima ima četvoro dece, iako je on često bio nasilan ne samo prema njoj, već i prema ostalim članovima porodice.

Bonus video:

00:13

UŽAS! AJKULIN BRAT NASRED ULICE TUKAO 2 ŽENE: Pogledajte jezive scene iz Niša

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.