SRAMAN ODGOVOR IZ EVROPSKE KOMISIJE NAKON BRUKE OKO TESLE! Stavili da je srpski naučnik, pa OBRISALI, sad se peru!
Nikola Tesla, Foto: Wikipedia/Napoleon Sarony, Profimedia

šok

SRAMAN ODGOVOR IZ EVROPSKE KOMISIJE NAKON BRUKE OKO TESLE! Stavili da je srpski naučnik, pa OBRISALI, sad se peru!

Očigledno je da će se rasprava o tome da li je Nikola Tesla Srbin ili Hrvat nastaviti na društvenim mrežama

Objavljeno:

Nakon što je na zvaničnoj Instagram stranici programa Evropske komisije „Digitalna EU“ u okviru serijala "Proroci digitalnog", dovedena u pitanje nacionalnost naučnika Nikole Tesle, portal Espreso kontaktirao je "Digitalna EU" u želji da saznamo šta se to desilo, pa je Nikola Tesla na njihovoj stranici od srpsko-američkog naučnika, kakvog su ga opisali prvobitno, vrlo brzo postao evropski, kada je objava izmenjena u rekordnom roku?

Nikola Tesla instagram
foto: DigitalEU Instagram

Ovo je njihov odgovor, neki bi ga nazvali i izgovorom:

"Objava na ovoj društvenoj mreži je deo serijala pod nazivom "Prophets of Digital" ("Proroci digitalnog") koji za cilj ima skretanje pažnje na pionire tehnologije, koji su raskrčili put sadašnjoj digitalizaciji društva. Ova konkretna objava o Nikoli Tesli je objavljena kako bismo podsetili ljude da je on pre svega bio evropski naučnik od čijih su izuma korist imali svi i naš kontinent, ali i ostali. Prvobitni opis je bio baziran na informacijama koje smo pronašli na sajtu "Brittanica" (britannica.com/biography/Nikola-Tesla) i History (history.com/topics/inventions/nikola-tesla). Ipak, shvatili smo da je ova istorijska tema veoma osetljiva, pa smo opis promenili u "evropski".

Podsećanja radi, na zvaničnoj Instagram stranici „Digitalna EU“, specijalizovanom za promociju tehnologije u Evropskoj uniji, objavljena je fotografija Nikole Tesle, a u opisu iste ukazali su na njegov veliki značaj i uticaj na svet kakav danas poznajemo, i nazvali ga prorokom digitalnog doba, ali su ga između ostalog nazvali i „srpsko-američkim naučnikom“.

Međutim, ubrzo se desila velika promena. Neko je izbrisao, očigledno na nečiju intervenciju, ovo "srpsko-američki naučnik", pa sad na objavi stoji da je Tesla bio "evropski naučnik".

Ubrzo su počeli da se nižu komentari koji su se ticali njegovog mesta rođenja, a komentarisanje je otišlo toliko daleko da je jedna osoba rekla da je poznati naučnik bio muslimanske veroispovesti.

Očigledno je da će se rasprava o tome da li je Nikola Tesla Srbin ili Hrvat nastaviti na društvenim mrežama, uprkos veoma jasnim istorijskim činjenicama.

(Espreso/J.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.