RAKIJICA I VINO SU DOBRI ZA ŽELUDAC SAMO KOD 1 GRUPE LJUDI: Doktor Voja objasnio KADA IH TREBA POPITI
Dr Vojislav Perišić, Foto: Printscreen Youtube

OBRATITE PAŽNJU

RAKIJICA I VINO SU DOBRI ZA ŽELUDAC SAMO KOD 1 GRUPE LJUDI: Doktor Voja objasnio KADA IH TREBA POPITI

Kada je u pitanju vino, savetuje dve čaše dnevno, opet zdravim ljudima

Objavljeno:

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić rekao je u Jutarnjem programu da bi trebalo pre doručka popiti "rakijicu", ali samo pod jednim uslovom.

Prof. dr Perišić, koji je ranije pričao o opasnosti koja vreba iz voća i sastojku koji kafu "pretvara u otrov", sada je rekao da će blagotvorno dejstvo na varenje u ovom slučaju osetiti samo potpuno zdravi ljudi. Osobe koje imaju problem s varenjem ne bi smele da se igraju na ovaj način, jer mogu samo da naprave još gore dejstvo.

"Pospešićete varenje ako popijete rakijicu na prazan stomak. Pre doručka! Dve male čašice rakije su korisne, jedna pre doručka, druga pre ručka. Ja sam pričao sa jednim Francuzom, koji je rekao da je problem u alkoholu samo preterivanje. Kada znamo granicu, ne treba da idemo preko nje, moramo biti karakter", rekao je on.

Kada je u pitanju vino, savetuje dve čaše dnevno, opet zdravim ljudima.

"Tri stotine mililitara vina dnevno je veoma, veoma zdravo! Jedna veća čaša, ili dve vinske čaše. U principu, pogledajte Francuze, oni umiru od ciroze jetre, imaju malo Alchajmera, i piju vina dosta. Dve rakije, dva vina, dan će biti fenomenalan, zašto da ne? Možete i da mešate, obično se ljudi žale da im je loše posle mešanih pića. Zdravim ljudima neće biti ništa od jedne rakijice, ako odmah nakon nje doručkuju. Pa onda mogu i čašu vina, tek posle ručka. Alkoholna pića moramo umeti da koristimo, da bi imala dobar efekat za zdravlje", rekao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.