VUČIĆ URUČIO DODIKU PREDNACRT ZAKONA O ZAŠTITI SRPSKOG JEZIKA I ĆIRILIČNOG PISMA: Evo šta je njime predviđeno
Foto: Printscreen/Instagram

SASTANAK

VUČIĆ URUČIO DODIKU PREDNACRT ZAKONA O ZAŠTITI SRPSKOG JEZIKA I ĆIRILIČNOG PISMA: Evo šta je njime predviđeno

Predsednik Srbije je naglasio i značaj saradnje Srbije i Republike Srpske

Objavljeno: 13:03h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu predao srpskom članu predsedništva Bosne i Hergovine Miloradu Dodiku prednacrt Zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

Vučić je na instragam profilu "buducnostsrbijeav" napisao i da bi taj prednacrt trebalo da usvoje Skupština Republike Srpske i Skupština Srbije na Dan nacionalnog jedinstva, 15. septembra.

On je naveo da je sa Dodikom vodio "suštinske razgovore" o budućnosti regiona, te da su posebno razmatrali inicijativu Otvoreni Balkan, i konkretne projekte, poput izgradnje dela auto-puta od Kuzmina do Bjeljine.

"Saglasili smo se da je saradnja izmedju Srbije i Republike Srpske izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne sme i ne može sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio i značaj saradnje Srbije i Republike Srpske.

"Naše zajedništvo i jedinstveno delovanje na polju ekonomije, kulture, obrazovanja, istorijskog sećanja nijednog trenutka ne sme biti dovedeno u pitanje", dodao je on. ; Početkom avgusta u Beogradu, je saopšteno da su rukovodstva Srbije i Republike Srpske dogovorila da parlamenti Srbije i tog entiteta Bosne i Hercegovine 15. septembra usvoje prednacrte Zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

Njime je predvidjeno da škole u Srbiji i Republici Srpskoj imaju iste sadržaje iz istorije, geografije, srpskog jezika i književnosti.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.