VUJOVIĆ OBIŠLA VINČU: Na staroj deponiji se više ne odlaže otpad i ona će biti sanirana
Irena Vujović, Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

SANACIJA

VUJOVIĆ OBIŠLA VINČU: Na staroj deponiji se više ne odlaže otpad i ona će biti sanirana

Ministarka je navela da se u Vinči grade moderna postrojenja, a kada Grad Beograd i privatni partner kompletno realizuju projekat, Beograd će dobiti savremeni centar za upravljanje otpadom

Objavljeno:

Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović obišla je danas novu sanitarnu deponiju u Vinči i radove na izgradnji postrojenja za tretman i proizvodnju energije iz otpada i izjavila da se na staroj deponiji više ne odlaže otpad, te da će biti sanirana.

"Ono što je važno za Beogradjane, jeste da se komunalni otpad više ne odlaže na staroj deponiji, na kojoj se nepravilno odlagao poslednjih 40 godina i da će ta deponija biti sanirana. Zamolila sam privatne partnere da poštuju ugovorne rokove, ali i da taj veliki posao pokušaju da završe pre roka", rekla je ona nakon obilaska centra za upravljanje otpadom u Vinči, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predstavnicima kompanije Beo čista energija, saopštilo je Ministarstvo.

Vinča
foto: Beoinfo

Dodala je da je Ministarstvo zaštite životne sredine dalo sve potrebne dozvole za rad nove deponije, na kojoj se sada odlaže komunalni, gradjevinski i inertan otpad.

Ministarka je navela da se u Vinči grade moderna postrojenja, a kada Grad Beograd i privatni partner kompletno realizuju projekat, Beograd će dobiti savremeni centar za upravljanje otpadom.

"Ministarstvo koje vodim ubrzano radi i na projektima izgradnje osam regionalnih centara za tretman otpada po najvišim standardima. Već u prvom kvartalu 2022. godine, raspisaćemo tender za prva četiri regiona: Кolubara-Кalenić, Sombor, Nova Varoš i Užice. Кrećemo sa radovima sledeće godine i trudićemo se da ih maksimalno ubrzamo", kazala je Vujović.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.