VODOSNABDEVANJE SELA U OKOLINI GORNJEG MILANOVCA: Vojne cisterne do Ljutovnice prevezle 24.600 VODE!
Cisterna vode u okolini Gornjeg Milanovca, Foto: RINA

POMOĆ

VODOSNABDEVANJE SELA U OKOLINI GORNJEG MILANOVCA: Vojne cisterne do Ljutovnice prevezle 24.600 VODE!

Tri cisterne Vojske Srbije u Gornji Milanovac stigle su 12.avgusta

Objavljeno:

Bez redovnog vodasnabdevanja već danima su sela u okolini Gornjeg Milanovca, a u pomoć meštanima pristižu i vojne cisterne. Na dopuni rezervora za vodu u MZ Ljutovnica ukupno je preveženo 24.600 vode, nakon čega će biti angažovane na dopuni rezervoara za vodu u mesnim zajednicama Velereč i Donja Vrbava.

„Ne pamtimo kad je pala kiša, ovakva suša odavno nas nije pogodila. Sve izgore, bašte i voćnjaci, ali nateže nam je za vodu za piće i potrebe. Kad prođe cisterna natočimo u kante i flaše, pa onda to štedimo i pazimo na svaku kap“, kažu za RINU meštani Ljutovnice.

Voda, Cisterna, Vojska
foto: RINA

Inače, tri cisterne Vojske Srbije u Gornji Milanovac stigle su 12.avgusta, dan nakon što je Odluka o vanrednoj situaciji stupila na snagu. Cisterne Vojske Srbije prioritetno su angažovane za dopunu rezervoara na seoskom području a dnevna isporuka vode iz ovih cisterni iznosi 27 tona.

Voda, Cisterna, Vojska
foto: RINA

Osim u Gornjem Milanovcu u pomoć meštanima vojska je stigla i u opštinu Lučani, gde se 25 mesnih zajednica snabdeva sa vodosistema Rzav i već danima su pod restrikcijama.

„Dobili smo tri pokretne cisterne kapaciteta od tri tone sa kojima ćemo vući vodu na teren, kako bi žiteljima olakšali ovu tešku situaciju. U naseljnim mestima snabdevanje je redovno, dok u selima se pušta na dva do tri sata, jer smo imali meštane koji su oglušili o sve naše molbe i usled belike nestašive nastavljaju da zlivaju bašte i voćnjake“, izjavio je Zoran Vučićević direktor JKP Komunalac u Lučanima.

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.