JEDAN GRAD NA CRNOGORSKOM PRIMPORJU JE JEDNO OD NAJOZBILJNIJIH ŽARIŠTA NA BALKANU: Direktor KC Kragujevac UPOZORIO!
Predrag Sazdanović, Foto: Printscreen/Youtube

alarmantno

JEDAN GRAD NA CRNOGORSKOM PRIMPORJU JE JEDNO OD NAJOZBILJNIJIH ŽARIŠTA NA BALKANU: Direktor KC Kragujevac UPOZORIO!

Naveo je da će u UKC Kragujevac snositi krivičnu i materijalnu odgovornost svaki zaposleni koji nije vakcinisan, a zarazi non kovid pacijenta

Objavljeno:

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović izjavio je danas da je u toj zdravstvenoj ustanovi na bolničkom lečenu 60 kovid pacijenata, od kojih je osam na intenzivnoj nezi, a dvoje na respiratoru.

On je rekao da su porastu broja hospitalizovanih doprineli i slavlja i svakodnevno neodgovorno ponašanje, kao i povratak sa godišnjih odmora.

- Pre svega mislim na Budvu za koju se ispostavilo da je jedno od najozbiljnijih kovid žarišta na Balkanu - dodao je Sazdanović.

Korona virus
foto: RINA

Na pitanje koliko je klinika u kovid sistemu, odgovorio je da postoje tri klinike - Infektivna, za pulmologiju, koja je polovinom u kovidu, a treća je Intenzivna nega na neurologiji.

- Pitanje je dana kada ćemo otvoriti četvrtu kliniku sa 40 i nešto mesta da bismo se spremili za ono što nas čeka ove nedelje, a mi očekujemo porast zaraženih - naglasio je Sazdanović.

Naveo je da će u UKC Kragujevac snositi krivičnu i materijalnu odgovornost svaki zaposleni koji nije vakcinisan, a zarazi non kovid pacijenta.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.