KORONA VIRUS U LOZNICI: Malo se razmahne, pa uspori!
Ilustracija, Foto: Profimedia

podaci

KORONA VIRUS U LOZNICI: Malo se razmahne, pa uspori!

U Trijažnom centru u četvrtak je pregledano 66 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, 17 manje nego dan pre, 33 javila su se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi

Objavljeno:

Koronavirus se ovih dana najpre razmahao, a onda juče malo usporio sudeći prema podacima iz zajedničkog izveštaja lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ u Loznici, nastavljajući staru praksu da se ponaša kao na ’’klackalici’’.

U Trijažnom centru u četvrtak je pregledano 66 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, 17 manje nego dan pre, 33 javila su se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Sedam pacijenata je upućeno infektologu na dodatni pregled, u ambulanti Infektivnog odeljenja su ukupno obavljena 24 pregleda osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a za većinu, njih 17 je to je bio prvi dolazak lekaru tim povodom. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je rengenski snimak pluća 29 pacijenata i dijagnostikovala tri nove pneumonije.

Korona virus
foto: RINA

Danas se na bolničkom lečenju nalazi petnaest kovid pacijenata, jedan manje nego juče. Na nivou Mačvanskog okruga juče je bio 41 potvrđeni uzorak na kovid -19, deset manje u odnosu na sredu, tako da je u prva četiri dana potvrđeno 169 pozitivnih, isto koliko ih je bilo od 9. do 15. avgusta. Najviše novopozitivnih je bilo u Šapcu (17), Loznici 13, Bogatiću četiri, Ljuboviji i Krupnju po dva, a Malom Zvorniku, Koceljevi i Vladimircima po jedan. Nastavljeno je povećanje broja obolelih kojih je 24 više i trenutno 367 osoba boluje u okrugu. Ubedljivo ih je najviše u Loznici (151) i Šapcu (133) dok se preostala 83 nalaze u šest opština. Dvocifreni su Bogatić sa 25, Krupanj 18, Ljubovija 15 i Mali Zvornik deset dok ih je u Koceljevi osam i Vladimircima sedam. Brojke potvrđuju da se kovid nije predao i da, nažalost, polako ponovo kreće u ofanzivu.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.