PRANJANI SU NAJVESELIJE SELO U SRBIJI: Ovaj trenutak se dugo čekao (FOTO)
Otvoren Sabor violinista, Foto: RINA

kultura i umetnost

PRANJANI SU NAJVESELIJE SELO U SRBIJI: Ovaj trenutak se dugo čekao (FOTO)

Ovo je manifestacija koja nas je sve ujedinila, a njegov idejni tvorac je Gvozden Nikolić

Objavljeno:

Nakon godinu dana pauze odjeknuli su dugoočekivani zvuci violine kroz suvoborsku varošicu Pranjani. Uz intoniranje himne „Svilen konac" podignuta je saborska zastava i zvanično otvoren treći po redu Sabor violinista u Srbiji, koji će potrajati do nedelje 22. avgusta.

Sabor violinista
foto: Rina

"Ovo je manifestacija koja nas je sve ujedinila, a njegov idejni tvorac Gvozden Nikolić sve nas je okupio i svi zajedno ispisujemo novu stranicu istorije. Sabor violinista preporodio je suvoborski kraj, selo Pranjani sada je poznato u čitavoj Srbiji, ali i šire. Prva manifestacija premašila je sva naša očekivanja, nadam se da ćemo rasti iz godine u godinu i da će Saborska tradicija dugo, dugo trajati", rekao je za RINU Dejan Kovačević, predsednik Saborsakog odbora.

Sabor violinista
foto: RINA

Da je ovo manifestacija koja obećava pokazao je gromoglasan aplauz i zadovoljstvo svih prisutnih koji su se okupili ispred Doma kulture, ali i spontano dugačko kolo koje je prošlo glavnom ulicom. Pred posetiocima su tri Saborska dana. U petak će na binu izaći najbolju juniori koji su stigli iz svih delova Srbije, a u subotu najbolji seniori koji će se boriti ua Zlatnu i Prvu violinu.

"Dugo sam se spremao i mnogo vežbao kako bi se pokazao u najboljem svetlu. Sabor je veoma značajan, jer na taj način možete samo dodatno da napredujete da vas ljudi primete i čuju kako svirate. Bio sam na prvom Saboru, i sad na trećem jer drugi se usled epidemije korona virusa nije održao", rekao je mladi violinista Ognjen Janjić.

Bonus video:

00:30

SNIMAK KRAĐE U SKADARSKOJ: Pogledajte trenutak teškog lopovluka

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.