RADONJA ČUVA TROFEJE: Samo zbog njega navijači Zvezde ne strepe od OZBILJNE konkurencije, ON UVEK ZNA KAKO!
Foto: Starsport©, Ilustracija/Espreso.co.rs

ima on svoje metode

RADONJA ČUVA TROFEJE: Samo zbog njega navijači Zvezde ne strepe od OZBILJNE konkurencije, ON UVEK ZNA KAKO!

Dejan Radonjić je definitivno glavni adut Crvene zvezde pred sezonu punu izazova

Objavljeno:

Konkurencija se bez prestanka pojačava, ABA liga čini se nikad nije bila jača uoči početka sezone koju svi sa nestrpljenjem čekaju, ali Crvena zvezda je spremna da odbrani titulu koja će ponovo biti prioritet.

I šampion se ozbiljno pojačao, ali glavni adut nije niko od igrača, već trener Dejan Radonjić na koga "Delije" odavno računaju da će im doneti trofeje.

KK Crvena zvezda
foto: ABA liga/KK Crvena zvezda/Dragana Stjepanović

Crnogorski trener je po prvi put stigao na Mali Kalemegdan aprila 2013. posle dugog mandata u Budućnosti. Klubu u kome je ostavio veliki trag i kao igrač je doneo po šest titula u prvenstvu i Kupu Crne Gore pa se tako na najbolji način preporučio kao čovek koji bi mogao da vrati crveno-bele na staze uspeha.

Na kraju te sezone i u narednoj, 2013-14., izborio je učešće u Evroligi, a stigao je i pehar Kupa Radivoja Koraća, što je bilo dovoljno da se ekipa stabilizuje i pripremi za uspehe koji su usledili. A već od 2014-15. Radonjić je redovno donosio trofeje u vitrine. Te istorijske sezone, osvojeni su i ABA liga i KRK i prvenstvo Srbije, ali i ostvaren plasman u top 16 Evrolige uz rekordnih 20 pobeda.

Dejan Radonjić
foto: Beta

Od tada su trofeji u domaćim takmičenjima Zvezdi bili zagarantovani pod vođstvom Dejana Radonjića. Izostala je samo "Žućkova levica" 2016. U Evroligi se zato te godine stiglo čak do četvrtfinala. Igrači su stasavali u vrhunske, odlazili, ali bi Radonja brzo uklopio nove strance i mlade talente i nastavljao sa uspesima.

Dejan Radonjić
foto: Saša Pavlić Koky

Navijači su uživali u osvajanju domaćih trofeja, ali i slavljima u beogradskoj Areni (ili hali "Aleksandar Nikolić") nad velikanima i evropskim prvacima - u istorisjkoj seriji od sedam trijumfa redom su padali Real, CSKA, Žalgiris, Fenerbahče, Makabi, Baskonija i Panatinaikos...

Dejan Radonjić
foto: Beta/Branislav Božić

Posle četiri po bajkovite sezone, Dejan Radonjić je odlučio da iskoristi jednu od brijnih unosnih ponuda i nastavi karijeru u inostranstvu. Bajernu je doneo dve titule prvaka Nemačke, ali je onda otpušten na Božić, 7. januara 2020. zbog loših rezultata.

Nepunih godinu dana kasnije, Zvezdi je ponovo bio potreban spasilac. I Radonjić se odazvao - simbolično, ovoga puta je angažovan na Božić, samo po gregorijanskom kalendaru, 25. decembra.

Dejan Radonjić
foto: Starsport

Kako samo on ume, brzo je stabilizovao posrnulu ekipu, crveno-beli su zaigrali bolje, ali su ih tesni porazi koštali top 8 plasmana u Evroligi. Međutim, na domaćem frontu, klub je stigao do sva tri trofeja, a posebno su slatke Delijama bile pobede nad Partizanom u Kupu i triler finalna serija ABA lige sa Budućnosti.

Dejan Radonjić
foto: Saša Pavlić Koky

Međutim, nije Radonjić ljubimac navijača samo zbog trofeja koje donosi. Više puta je naglašavao, ali i dokazivao ljubav prema klubu, ali je pre svega postao i ostao simpatičan zbog svojih reakcija na neke poteze, sudijske odluke, pričama na tajm-autima, konferencijama...

Toliko da su takve njegove izjave, potezi i replike postali poznate kao "radonjizmi".

Čuveno je Dejino savetovanje igrača (prvenstveno stranih) kako da igraju "tranzišn ofens", ali i mnoge druge izjave.

O svemu se i sam izjasnio, opet na sebi svojstven način:

- Obično nemam vremena za modernu tehnologiju, još čitam novine, ali sam polako počeo i ja u telefonu da otvaram sajtove. Znam za “radonjizme”, slatko se nasmejem tome. O svemu me sa interneta informiše ćerka Jovana -rekao je Radonjić nekoliko meseci pre nego što je triplom krunom završio svoj prvi mandat u klubu.

Ovakvim smirenim, ali pozitivnim stavom Radonjić uvek uspeva da održi fokus i motivacijuu svojih igrača i iz njih izvuče maksimum. A kada to uradi, sve se završi trofejima i nezaboravnim pobedama. Zato navijači Zvezde ne brinu ni pred sezonu u kojoj će im tron biti napadan od mnogih jakih timova, a i ambicije u Evropi velike. Zna Radonja šta radi!

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.