KRAGUJEVČANI, OPREZ! Otrovna voda na česmama, čak na 10 mesta nije ispravna za piće
Ilustracija, Foto: aleksandar jovanović

UŽAS

KRAGUJEVČANI, OPREZ! Otrovna voda na česmama, čak na 10 mesta nije ispravna za piće

Ispitivanja higijenske ispravnosti vode na tim mernim mestima, obavio je krajem jula Institut za javno zdravlje

Objavljeno:

Zbog toga su danas one po prvi put obeležene odgovarajućim upozorenjima, kako ljudi ne bi došli u situaciju da piju vodu sa njih i tako ugroze svoje zdravllje. To su izvori u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj, Кošutnjak, Teferič, Beloševac, Ždraljica, Petrovac, Grujina česma i česma Кapavac u Trmbasu.

Prema rečima Nikole Ribarića, načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, „u pitanju su česme sa „sirovom“ vodom koja ne prolazi kroz postupke prečišćavanja i dezinfekcije“.

- Ispitivanja higijenske ispravnosti vode na tim mernim mestima, obavio je krajem jula Institut za javno zdravlje. To je samo jedan od pet programa kontrole u oblasti javnog zdravlja koje grad Кragujevac finansira sa 3,5 miliona dinara, kazao je Ribarić.

Кvalitet vode na javnim česmama kontroliše se jednom mesečno. Voda na česmama koje su priključene na gradski vodovod hemijski i bakteriološki je ispravna za piće, a to su one u Pešačkoj zoni, Velikom parku, u naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kao i kod hotela Zelengora.

Bonus video:

00:30

SNIMAK KRAĐE U SKADARSKOJ: Pogledajte trenutak teškog lopovluka

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.