NE SMEJU NI KORAK DA NAPRAVE: Ovim poznatim ličnostima je zabranjen ulazak na teritoriju Srbije
Džala Brat i Buba Koreli, Foto: Printscreen

pogledajte

NE SMEJU NI KORAK DA NAPRAVE: Ovim poznatim ličnostima je zabranjen ulazak na teritoriju Srbije

Među njima su pevačica Jadranka Barjakatarović, pevač Alen Muković i starleta Soraja Vučelić

Objavljeno:

Reperima Džali Bratu i Bubi Koreliju zabranjen je ulaz u Srbiju, a oni nisu jedine javne ličnosti koje ne mogu da uđu u našu zemlju.

Među njima su pevačica Jadranka Barjakatarović, pevač Alen Muković i starleta Soraja Vučelić.

Bubinoj i Jalinoj zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je obezbeđenje bacilo sa bine dečka u publiku, a zatim i fizički nasrnulo na njega. Ovaj događaj izazvao je i lavinu reakcija, a pokrenuta je i peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju.

Dejan Simić, otac maloletnog dečka koji je pretrpeo nasilje na nastupu Bube i Jale, rekao je da je u šoku zbog svega što se dogodilo, kao i njegov sin koji je napadnut. Nekoliko dana nakon incidenta oglasili su se Jala i Buba na svojim Instagram profilima, porukom:

- Dragi moji, želim da se kratko osvrnem na događaj u Nišu. Ni moj kolega ni ja nismo bili prisutni na bini, što je javno potvrdio organizator. Bili smo na bekstejdžu i čekali svoj red. Jako mi je žao zbog nastale situacije i apsolutno osuđujem svaku vrstu nasilja.

Jadranki je takođe zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na jednom nastupu u Crnoj Gori, umesto "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", pevala "Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije". Jadranka je nešto kasnije vraćena sa srpske granice, kada je iz Crne Gore krenula ka Beogradu.

- To je bilo još u oktobru prošle godine. Od tada nisam išla nigde - rekla je Barjaktarovićeva u aprilu ove godine, a nakon što je pevačica izmenila stihove, što je izazvalo burne reakcije, ona je izjavila:

- Sama sam pala, sama se ubila. Jako mi je žao zbog cele situacije, otkako se to desilo nisam pri sebi i ne osećam se uopšte dobro. Pijem lekove da se smirim. Ja imam toliko prijatelja u Srbiji, da nikako ne bih mogla da išta loše za njih kažem.

Soraja već dve godine ne može da uđe u Srbiju, dok, s druge strane, Tamara Đurić i Ana Korać ne mogu u Crnu Goru.

- Ovakve spiskove napravile su i Srbija i Crna Gora, pa kao što je za nekoliko stotina građana Crne Gore doneta zabrana prelaska granice, gotovo istom broju ljudi iz Srbije je iz sličnih razloga zabranjeno da uđu u Crnu Goru. Liste nepoželjnih proširivane su više puta i praktično se proveravaju na šest meseci. Osim pripadnika kriminalnih klanova, na njemu su se našle i starlete, pevačice, biznismeni, a sve zbog operativnih informacija koje ukazuju da su bliski s kriminalcima - objasnio je svojevremeno izvor "Kurira".

Muković je u aprilu ove godine dobio tri meseca zabrane ulaska u Srbiju zbog toga što je, kako je on naveo, u našoj zemlji boravio neprijavljen.

Inače, Alena bivša žena prijavila za nasilje u porodici, a on je oslobođen svih optužbi i nakon što je u pritvoru proveo 71 dan Muković je ošao u Crnu Goru, dok mu je ulaz u Srbiju bio zabranjen. Alen je i javno pričao o pomenutim dođagajima iz svog života.

- Veliki sam protivnik svega toga, ako neko mrzi nasilje to sam ja - rekao je Muković i istakao da je nakon iznošenja svih dokaznih materijala doneta odluka o oslobađajućoj presudi.

- Dobio sam zabranu ulaska u Srbiju na 3 meseca, jer sam tu boravio neprijavljen. Da su me teretili za doživotnu ja ne bih pobegao iz Srbije koju volim kao svoju zemlju, tamo je moj život dobio smisao kad sam dobio Lanu. Zauvek ću poštovati ženu koja mi je dala najveći poklon u životu - rekao je tada pevač.

Mladi pevač "Zvezda Granda" Sadik Hasanović za sada je izbegao zabranu ulaska u našu zemlju.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.