DVA GRADA MAČVANSKOG OKRUGA NAJVIŠE OSEĆAJU KORONU: Svakodnevni porast broja zaraženih
Foto: Aleksandra Čolić

na udaru

DVA GRADA MAČVANSKOG OKRUGA NAJVIŠE OSEĆAJU KORONU: Svakodnevni porast broja zaraženih

Loznica je stigla do 128 obolelih, prati je Šabac sa 111, a dvocifreni su Bogatić (18), Krupanj (15) i Ljubovija deset, Mali Zvornik ima devet bolesnih, Koceljeva sedam i Vladimirci četiri

Objavljeno:

Poslednjih dana Loznica i Šabac su na udaru koronavirusa i ova jedina dva grada Mačvanskog okruga imaju najviše novopozitivnih dok je u šest opština stanje bolje.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u okrugu je juče potvrđeno još 35 pozitivnih uzoraka na kovid -19, u Loznici ih je bilo 14, a Šapcu 12. Bogatić je imao pet novozaraženih, Krupanj dva, po jednog Koceljeva i Ljubovija, a nije ih bilo u Malom Zvorniku i Vladimircima. Broj obolelih se neprekidno povećava pa je u odnosu na prošli izveštaj uvećan za 32 i trenutno su 302 osobe bolesne u okrugu.

Loznica je stigla do 128 obolelih, prati je Šabac sa 111, a dvocifreni su Bogatić (18), Krupanj (15) i Ljubovija deset, Mali Zvornik ima devet bolesnih, Koceljeva sedam i Vladimirci četiri.

Postepeno raste broj pregleda u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’gde je jučepregledano 78 pacijenata, a više od polovine, njih 44 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Devet osoba je upućeno infektologu, gde su ukupno obavljena 23 pregleda pacijenata sa simptomima moguće kovid infekcije što je za njih devet bio prvi pregled iz tog razloga. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 43 osobe i dijagnostikovala još četiri nove pneumonije.

Trenutno je na bolničkom lečenju dvanaest kovid pacijenata, jedan više nego juče, navodi se u današnjem zajedničkom izveštaju Opšte bolnice Loznica i Doma zdravlja.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.