LONČAR POTVRDIO DA SUTRA POČINJE VAKCINACIJA TREĆOM DOZOM: Otkrio je i detalje
Zlatibor Lončar, Foto: Printscreen/Tanjug

obratite pažnju

LONČAR POTVRDIO DA SUTRA POČINJE VAKCINACIJA TREĆOM DOZOM: Otkrio je i detalje

Na pitanje o početku školske godine ministar je konstatovao da bi bilo nezbiljno da se ta odluka donese sada i da će se sve znati tek dva ili tri dana pre prvog septembra

Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da sutra počinje vakcinacija trećom dozom vakcine za gradjane koji su drugu dozu primili pre šest meseci. "Prioritet su oni gradjani kojima je oslabljen imuni sistem, hronični bolesnici, oni kojima su transplantirani organi i oni koji imaju oboljenja koja ne bi trebalo da se ukrste sa koronom, ali i svi drugi uz konsultaciju sa lekarom", rekao je Lončar za Televiziju Pink.

On je dodao da će procedura biti veoma jednostavna, svi koji su vakcinisani dobiće SMS ili mejl kojim će biti obavešteni da su se stekli uslovi da prime treću vakcinu, a drugi način je da gradjani dodju u jedan od 160 domova zdravlja ili ambulanti, da ponesu svoj primerak da su vakcinisani i ukoliko je isteklo šest meseci od druge doze, moći će da prime vakcinu.

Lončar je rekao da gradjani mogu ili sami da se odluče koju će vakcinu primiti kao treću dozu ili da odluku donesu u dogovoru sa lekarom.

"Najbitnije je da ništa loše ne može da se desi i ako primite istu i ako primite neku drugu vakcinu jer su radjena istraživanja i imamo primere da su primili istu ili drugu i sve je bilo u redu", rekao je Lončar.

Vakcinacija, Beogradski sajam
foto: Espreso

Ministar je dodao da ima dovoljno vakcina i dovoljno ljudi koji rade na vakcinalnim punktovima i da je zdravsrveni sistem spreman.

Lončar je pozvao gradjane da se vakcinišu i da veruju nauci, a najavio je da će uskoro analizu objaviti Katedra za mikrobiologiju.

Rekao je da još nema odluke kriznog štaba o novim merama i da se odluke donose nakon detaljnih analiza.

Na pitanje o početku školske godine ministar je konstatovao da bi bilo nezbiljno da se ta odluka donese sada i da će se sve znati tek dva ili tri dana pre prvog septembra.

Ministar je pohvalio odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića o izgradnji kovid bolnica i najavio nova ulaganja u bolnice i kliničke centre, a pohvalio je i čitav zdravstveni sistem.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.