NIKO NIJE POŠTEĐEN, PA NI ZDRAVI: Promena vremena će najviše uticati NA 1 GRUPU LJUDI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

VREMENSKA PROGNOZA

NIKO NIJE POŠTEĐEN, PA NI ZDRAVI: Promena vremena će najviše uticati NA 1 GRUPU LJUDI!

Zdravi i mladi mogu osetiti simptome kao što glavobolja, razdražljivost, vrtoglavica, osećaj slabosti, lupanje srca, osećaj preskakanja, gubitak motivacije, i nevoljnost da budu aktivni kao inače, ali to nije ništa alarmantno

Objavljeno: 17:55h

Srbija je juče bila pod uticajem veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike, zbog čega je u Srbiji na snazi bio crveni meteo alarm, a već danas dešava se preokret! Naime, RHMZ je i najavio zahlađenje za osam do 10 stepeni uz promenljivu oblačnost, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će najpre zahvatiti severne i zapadne krajeve, a potom se proširiti na veći deo zemlje.

Dr Radmila Šehić, specijalista opšte medicine u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kaže da će ovu promenu svakako najpre osetiti hronični bolesnici, i to posebno oni koji imaju problem sa krvnim pritiskom.

Vrućine
foto: Profimedia

– Osobe sa krvnim pritiskom osetiće ovu promenu zbog oscilacije krvnog pritiska. Pad vazdušnog pritiska izaziva skok pritiska i pored terapije pacijenta. Zdrav organizam može ovo lako da pregura, kao i sve promene do sada, uz blaže tegobe. Zdravi i mladi mogu osetiti simptome kao što glavobolja, razdražljivost, vrtoglavica, osećaj slabosti, lupanje srca, osećaj preskakanja, gubitak motivacije, i nevoljnost da budu aktivni kao inače, ali to nije ništa alarmantno – rekla je dr Šehić, dodavši da je važno dati vremena organizmu da se prilagodi promenama i da se nikako ne treba forsirati.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.