KORONA PRŠTI U OVOJ SRPSKOJ BANJI: Za 24 sata registrovano 68 novozaraženih!
Banja, Foto: Youtube printscreen / AlJazeera Balkans

strašne brojke

KORONA PRŠTI U OVOJ SRPSKOJ BANJI: Za 24 sata registrovano 68 novozaraženih!

Tako je ovo malo mesto na jugu Srbije u opštini Medveđa postalo za samo 24 sata svojevrsna korona bomba, koja je eksplodirala proširivši koronu na više od trećine onih koji su se u ovom objektu zadesili

Objavljeno:

Iako korona brojke u Srbiji u svakodnevno rastu, pa je novozaraženih pre neki dan bilo skoro 600, a danas čak 752, gosti i zaposleni u hotelu "Gejzer" u Sijarinskoj banji rešili su da taj skor još malo "poprave". Tako ih je samo u jednom danu, prema podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, registrovano čak 68!

Tako je ovo malo mesto na jugu Srbije u opštini Medveđa postalo za samo 24 sata svojevrsna korona bomba, koja je eksplodirala proširivši koronu na više od trećine onih koji su se u ovom objektu zadesili.

Testirano je ukupno 179 osoba (144 gosta i 35 zaposlenih), a rezultati su pokazali da je pozitivno njih 68 (54 gosta i 14 zaposlenih), piše Regionalna informativna agencija Jugpress.

Šta se desilo?

Kako prenose lokalni mediji, pored gostiju koji borave u ovom hotelu, u njemu je tokom vikenda proslavljan i dečji rođendan, i to u organizaciji pomoćnika predsednika opštine Medveđa dr Nebojše Arsića, koji je i sam bio jedan od onih koji su na toj proslavi bili. Arsić je, inače, po funkciji i komandant Štaba za vanredne situacije u Medveđi.

Da stvar bude interesantnija, prenosi agencija, navodno su svi koji su se zadesili u objektu (i gosti hotela i gosti na proslavi), tvrdili da imaju potvrde o vakcinaciji ili negativan antigenski test. To, međutim, po svoj prilici niko nije kontrolisao iako direktor hotela "Gejzer" Zoran Radenković objašnjava da su preduzete sve protivepidemijske mere, kao i da su u stalnom konktaktu sa Higijenskim zavodom.

- Naši gosti, 90 odsto njih, imalo je potvrdu da su vakcinisani i revakcinisani, a ostali su imali uredan negativan brzi antigeni test i to ne stariji od 48 sati - rekao je on, a prenosi "Jugpres".

Proslava nema veze sa koronom?!

Navodi se i da direktor smatra da privatna proslava rođendana, sa više od 100 gostiju u hotelu, nema nikakve veze s eventualnim širenjem korone na teritoriju cele Medveđe i drugih mesta iz kojih su bili gosti, kojima inače nisu tražene potvrde o vakcinaciji niti da li imaju bilo kakav drugi dokaz da su negativni.

Upitan da li su gosti proslave rođendana imali te potvrde, Radenković kaže da "to nema nikakve veze, nije bilo mešanja". Dodaje i da su ti gosti bilo odvojeni od onih koji inače borave u hotelu.

- Većina ljudi koja je bila na proslavi je vakcinisana - odgovara, a na pitanje odakle to zna i da li su tražene potvrde on je, prema pisanju "Jugpressa", ćutao.

U poslednja 24 sata od 147 testiranih na koronu u Jablaničkom okrugu (od toga u gradu Leskovcu 82), 37 rezultata su sa pozitivnim nalazom, saopštio je Zavod za javno zdravlje Leskovac. Navodi se i da je 19 osoba sa teritorije grada Leskovca, 12 sa teritorije opštine Medveđa, 3 sa teritorije opštine Lebane, 2 osobe iz Bojnika 1 sa teritorije opštine Vlasotince.

Nastavlja se testiranje

Na pitanje agencije "Jugpress" kako je zvanični broj u Medveđi samo 12 osoba, a zapravo je Zavod utvrdio da je pozitivno 68 osoba u hotelu "Gejzer" u Sijarinskoj banji, rečeno je da se ovaj broj odnosi samo na osobe koje su iz te opštine, a da se ostali pozitivni računaju u mestima odakle su.

Inače, svi pozitivni u hotelu "Gejzer" u Sijarinskoj banji su dobili nalog da napuste hotel, odu svojim kućama i da se, sa rezultatima i da jave lekaru. U ovom mestu nastavlja se testiranje gostiju u privatnom smeštaju na koronu, piše "Jugpress".

Bonus video:

01:44

DR MILANKO O NOVIM SOJEVIMA KORONA VIRUSA: Činjenica je da virus mutira, najprisutniji je beta soj!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.