CRNA GORA ODSTUPA OD UOBIČAJENE PRAKSE ZARAŽNIH! Svuda manje ponedeljkom osim u toj zemlji
Korona virus/ilustracija, Foto: Profimedia

ponovo

CRNA GORA ODSTUPA OD UOBIČAJENE PRAKSE ZARAŽNIH! Svuda manje ponedeljkom osim u toj zemlji

U Brčko distriktu BiH u poslednja 24 sata testirana su 124 uzorka na korona virsmrtnih slučajeva nije bilo

Objavljeno:

Uobičajeno, dan nakon vikenda u zemljama regiona zabeležen je manji boj testiranih i manje novozaraženih korona virusom, što, međutim, nije slučaj i u Crnoj Gori, gde je zabeleženo više obolelih, među kojima ima i turista.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj su registrovana 44 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, od ukupno 3.909 testiranih uzoraka. Broj aktivnih zaraza je danas ukupno 1.102. Prijavljen je jedan smrtni slučaj, ukupno 8.273 preminule osobe od početka epidemije. Do sada je u Hrvatskoj vakcinisano 41 odsto ukupnog stanovništva ili 49.3 odsto odraslog stanovništva.

U poslednja 24 sata u Bosni i Hercegovini testirano je ukupno 1.166 uzoraka na korona virus, od kojih je 45 novozaraženih. Preminule su tri osobe od posledica zaraze korona virusom.

Samo u FBiH testirana su 933 uzorka, od čega su 43 pozitivna na korona virus. Prijavljena su dva smrtna slučaja oba u Tuzlanskom kantonu. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH od početka epidemije je 5.546.

Od posljednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u poslednja 24 sata testirano je 109 laboratorijskog uzorka, a korona virus potvrđen je kod jedne ženske osobe starije životne dobi iz Bijeljine. Prijavljen je jedan smrtni slučaj, a reč je o muškarcu starije životne dobi iz Trebinja. Od početka epidemije preminulo je ukupno 3.810 osoba kod kojih je potvrđen test na korona virus.

U Brčko distriktu BiH u poslednja 24 sata testirana su 124 uzorka na korona virsmrtnih slučajeva nije bilo. Broj trenutno aktivnih slučajeva u distriktu je devet.

Prema poslednjem preseku epidemiološke situacije u Crnoj Gori registrovano je 210 novozaraženih osoba, među kojima je 49 turista i jedan smrtni slučaj. Testirano je 2.647 uzoraka na novi korona virus.

Udeo novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih je 7,93 idsto. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.636. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 2.740.

Severna Makedonija je testirala 3.101 uzorak na korona virus, od kojih je 143 novozaraženih. Prijavljena su dva smrtna slučaja, odnosno 5.509 od početka epidemije. Broj aktivnih slučajeva je trenutno 2.099.

(Espreso/Srbija Danas/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.