TIODOROVIĆ: Nastava u školama zavisiće od stanja u svakoj opštini pojedinačno, trenutno je ZABRINJAVAJUĆE
Foto: Profimedia, Printscreen/ Kurir TV

izjasnio se

TIODOROVIĆ: Nastava u školama zavisiće od stanja u svakoj opštini pojedinačno, trenutno je ZABRINJAVAJUĆE

Tiodorović je ocenio da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji, pri dominaciji delta soja korona virusa, "veoma zabrinjavajuća, da jeste za pozornost i za pažnju, ali ne i za paniku"

Objavljeno:

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će regularno održavanje nastave u školama od 1. septembra zavisiti i od situacije u svakoj lokalnoj zajednici pojedinačno, odnosno od toga koliki je "obuhvat vakcinacijom" protiv korona virusa.

Tiodorović je danas za RTS izjavio da bi prosvetni radnici "trebalo da iskoriste avgust za neku obimniju vakcinaciju, da zaštite sebe i obezbedne normalan rad", a da će prosvetne vlasti odlučivati da li će se nastava održavati u školama ili onlajn, zavisno od situacije u svakoj lokalnoj zajednici.

On je rekao i da nije realno očekivati da do početka školske godine imamo dobru epidemiološku situaciju, već da se "može samo povećavati broj pozitivnih i hospitalizovanih".

Tiodorović je ocenio da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji, pri dominaciji delta soja korona virusa, "veoma zabrinjavajuća, da jeste za pozornost i za pažnju, ali ne i za paniku".

"Vakcinacija nije stvar demokratije nego civilizacije", kazao je Tiodorović. On je dodao da "zdravstveni radnici i svi koji u zdravstvenom sistemu dolaze u kontakt s pacijentima moraju biti vakcinisani", ukazujući da su takvu odluku donele zemlje za koje se ne može reći da im nedostaje demokratija, kao što je Francuska.

Povodom održavanja festivala tokom leta, Tiodorović je rekao da oni mogu slediti primer Egzita (Exit) koji je dosledno primenjivao mere protiv epidemije korona virusa.

"To se može postići i na drugim festivalima jednom dobrom organizacijom, i da gledaoci i učesnici budu zadovoljni. Poruka je - budite oprezni držite se osnovnih mera!", rekao je Tiodorović.

(Espreso, Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.