SVE ZAVISI SAMO OD JEDNOG: Dr Mioljević o novoj školskoj godini i neophodnim merama
Dr Vesna Mioljević, Foto: Printscreen/Youtube

korona virus

SVE ZAVISI SAMO OD JEDNOG: Dr Mioljević o novoj školskoj godini i neophodnim merama

Kako je objansila, u skladu sa porastom broja infekcija će se implementirati nove epidemiološke mere

Objavljeno:

Vesna Mioljević, direktorka službe za bolničku epidemiologiju KC Srbije, rekla je za Pink da su se predviđanja epidemiologa o porastu broja kovid infekcija u Srbiji ostvarila.

- Imali smo pre nekih mesec dana od 50 do 60 kovid infekcija dnevno. Trenutne brojke nam ukazujeu da ćemo naredne nedelje imati četforocifren broj - rekla je Mioljević za Pink.

Kako je objansila, u skladu sa porastom broja infekcija će se implementirati nove epidemiološke mere.

- Videćemo kako će se situacija razvijati. Korona nam je postala svakodnevni deo života i zahvaljujući putovanjima i nekom usporenom toku vakcinacije možemo očekivati te brojke mnogo veće u narednim nedeljama - rekla je ona.

Doktorka Mioljević je prokomentarisala i situaciju u Vuhanu.

- Grad u kome je sve počelo ponovo je sada u situaciji da se svi vakcinišu. Zahvaljujući tako velikom broju uzrokovanja moguće je pratiti nove sojeve i njihov razvoj. Delta soj je nastao i prvi put otkriven u Indiji, ali je SZO pre mesec dana odlučila da sve sojeve Sars-Cov2 naziva imenima grčkog alfabeta, kako nijedna zemlja u kojoj je novi soj registrovan, ne bi bila stigmatizovana - rekla je ona.

Prema njenim rečima glavno pitanje roditelja dece je početak školske godine u septembru.

- Vrlo je važno da osnovci i prvaci krenu u škou, ali sve će to zavisiti od broja novoobolelih koji ćemo imati u septembru. Ukoliko vakcinacija u narednom periodu bude bolja, svakako možemo očekivati regularan početak školske godine - navela je ona i izrazila ličnu želju da školska godina počne klasičnom nastavom.

01:56

GORI ZAGREB! Žestoka tuča navijača Dinama i Legije: Više stotina huligana rasturilo jedan kvart!

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.