IVANUŠA O NAJBOLJOJ ZAŠTITI PROTIV KORONE: Vakcinacija je najbezbedniji način da steknemo imunitet
Marjan Ivanuša, Foto: Printscreen RTS

borba s akoronom

IVANUŠA O NAJBOLJOJ ZAŠTITI PROTIV KORONE: Vakcinacija je najbezbedniji način da steknemo imunitet

On je ocenio da je vakcinacija u Srbiji odlično organizovana jer su vakcina obezbeđene vrlo rano i potvrdio da je imunizacija počela dobro, ali da se u međuvremenu ceo proces usporio

Objavljeno:

Šef kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Beogradu dr Marjan Ivanuša, ukazao je da je najbolja zaštita od korona virusa vakcinacija, naglasivši da niko sa sigurnošću ne može da potvrdi da je moguće u potpunosrti iskoreniti ovaj virus.

"Očekujemo da ćemo uspeti da virus stavimo pod kontrolu vakcinacijom ljudi širom sveta jer je to najbezbedniji načina da steknemo imunitet i da se zaštitimo. Nadamo se da će do kraja ove godine biti vakcinisano 40 odsto svetske populacije, a do kraja iduće 70 odsto", izjavio je Ivanuša za današnji Blic.

On je ocenio da je vakcinacija u Srbiji odlično organizovana jer su vakcina obezbeđene vrlo rano i potvrdio da je imunizacija počela dobro, ali da se u međuvremenu ceo proces usporio.

"Kao što smo videli virus često mutira. Sa nedovoljnim brojem vakcinisanih postoji paralelno veliki broj zaraženih osoba, pa se virus briže razmnožava i veća je verovatnoća da će se pojaviti nove mutacije, ukazao je šef kancelarije SZO u Beogradu dr Marjan Ivanuša i upozorio da su nevakcinisani pod velikim rizikom da se zaraze, razbole i šire virus, a rizik je sve veći kada virus mutira u nove sojeve koji se brže šire.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.