STIGLO OSVEŽENJE! JAKO NEVREME ZAHVATILO OKOLINU BEOGRADA: Meteorolog otkriva kakvo nas vreme čeka od sutra
Ilustracija, Foto: Profimedia

vremenska prognoza

STIGLO OSVEŽENJE! JAKO NEVREME ZAHVATILO OKOLINU BEOGRADA: Meteorolog otkriva kakvo nas vreme čeka od sutra

Iako je prvobitno najavljeno da će do kraja dana biti oblačno i sparno, ipak je pala i kiša

Objavljeno:

Osveženje je stiglo, ali nas sutra, prema rečima prognostičara čeka još jedan pakleni dan sa temperaturom do 41 stepen na jugu Srbije.

Jako nevreme zahvatilo je danas popodne, negde oko 18 sati, okolinu Beograda, a oblaci se iz Šumadije pomeraju ka centru prestonice. Iako je prvobitno najavljeno da će do kraja dana biti oblačno i sparno, ipak je pala i kiša.

Nakon toga, prema najavama meteorologa Đorđa Đurića, očekuje pad temperature za 10 stepeni.

- U nedelju nas očekuju temperature od 36 na severu Srbije do 41 stepen na jugoistoku Srbije. Ove visoke temperature posledica advekcije vrele vazdušne mase sa jugozapada, tj. sa severa Afrike Kada su padavine u pitanju, hladni front neće biti toliko izražen u vidu padavina, jer se u nedelju posle podne i pred kraj dana tek ponegde na severu Srbije i u Beogradu očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito i uglavnom na području Vojvodine - poručio je Đurić.

- Kada je ostatak sledeće sedmice u pitanju, severna polovina Srbije imaće prijatnije temperature u odnosu na ostatak Srbije i one će biti uglavnom koji stepen iznad 30 stepeni, dok će na jugu i istoku Srbije temperature uglavnom ostati iznad 35 stepeni - zaključio je Đurić.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.